Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Târgurile de Crăciun din România sunt din ce în ce mai populare printre turişti. Unele au ajuns mai faimoase decât cele cu tradiţie în Europa

Decorarea, în spiritul sărbătorilor de iarnă a târgurilor şi pomilor de Crăciun, a plasat România printre cele mai apreciate de turiştii europeni. Totul în urma unui sondaj făcut de una dintre cele mai renumite platforme turistice de pe continent. Este vorba despre Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca care a depăşit Praga, Köln și Bratislava.

Iar unul dintre cei mai frumoşi brazi din Europa îl întâlnim la Braşov. Îmbodobit cu zeci de luminiţe şi globuri este atracţia principală a oraşului.

O lume feerică, urşi polari care dansează în iglu, un carusel cu 3.000 de luminiţe şi zeci de căsuţe din lemn de un alb imaculat, pline cu jucării şi arome de sărbătoare. Nu suntem într-o poveste de la Polul Nord, ci la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca.

Fascinaţi de lumea de basm în care au intrat, localnici şi turişti din toată lumea se bucură împreună de magie.

Sunt şi motivele pentru care târgul din Cluj Napoca a intrat în topul celor mai frumoase din Europa. Ocupă locul 8, adică a întrecut pieţele de Crăciun din Praga, Koln şi Bratislava. Concursul, organizat de una dintre cele mai renumite platforme turistice, a fost câştigat de Budapesta, care a obţinut cele mai multe voturi.

În topul european, România are două oraşe. La categoria cel mai frumos brad de Crăciun, Braşov ocupă locul 16. Înalt de 31 de metri, împodobit cu 60 de mii de luminiţe şi sute de globuri şi fulgi străclucitori, pomul a devenit principala atracţie a oraşului.

Bradul are 71 de ani şi a fost luat de pe o păşune din Braşov, care aparţine municipalitţii.

Pentru a intra în competiţia europeană, autorităţile au plătit o taxă de participare. Investiţia se va întoarce însă în România, odată cu turiştii străini care ne-ar putea vizita ţara, atraşi de atmosfera de sărbătoare.

Recomandari