Antena Căutare

TARZAN, românul care a doborât recordurile mondiale la înot!!!

Puţini ştiu că, înainte de a deveni cunoscut pentru rolul lui Tarzan, actorul român Johnny Weissmuller (1904-1984), a fost unul dintre cei mai cunoscuţi înotători ai secolului XX. Astăzi, 9 iulie, de împlinesc 92 de ani de când a devenit primul om din lume care a înotat 100 de metri sub un minut

Puţini ştiu că, înainte de a deveni cunoscut pentru rolul lui Tarzan, actorul român Johnny Weissmuller (1904-1984), a fost unul dintre cei mai cunoscuţi înotători ai secolului XX. Astăzi, 9 iulie, de împlinesc 92 de ani de când a devenit primul om din lume care a înotat 100 de metri sub un minut

Născut în România, lângă Timişoara, Weissmuller a fost de neînvins timp de zece ani. Actorul a câştigat cinci medalii olimpice de aur şi a stabilit 24 de recorduri mondiale.

Povestea lui nu este una simplă. Provenind dintr-o familie de şvabi din Banat, Weissmuller a fost nevoit să mintă că s-a născut în Windber, Pennsylvania, pentru a putea fi acceptat ca reprezentant al Statelor Unite ale Americii, la înot. Părinţii actorului au emigrat când acesta avea trei ani, iar tatăl său a lucrat într-o mină de cărbune pentru a putea susţine familia financiar.

Cel care avea să devină întruchiparea virilităţii a fost, de fapt, un copil foarte slab şi bolnăvicios. A mers la şcoală doar până în clasa a opta, iar doctorul familiei l-a pus să urmeze o dietă specială de nutriţie, sfătuindu-l să se apuce de înot pentru a-şi fortifica corpul.

Când familia lui s-a mutat în Chicago, actorul a intrat la YMCA (Asociaţia creştină a tinerilor bărbaţi). Se spune că antrenorul său, Bill Bachrach, i-ar fi zis: ”Dacă lucrezi cu mine un an, o să spargi toate recordurile existente.”

Stabilea recorduri pentru un prânz!!!


Astfel, cu un tehnician dur şi multă muncă, Johnny Weissmuller a ajuns de cinci ori campion olimpic la înot (1924-1928), deținătorul a 67 de titluri mondiale și 52 de titluri naționale. A deținut recorduul la stilul liber la toate probele de jumătatea de milă și a fost primul care a înotat 100 m sub un minut.

Interesant este că Weismuller, la vremea respectivă, dobora recorduri doar pentru amuzament şi nu neapărat pentru titlu. Se pare că, de multe ori, acesta spărgea barierele doar în faţa antrenorului, pentru ca acesta să-i facă cinste cu… prânzul.

Succesul cel mare a venit în 1932 când cei de la MGM (studiourile Metro-Goldwyn-Mayer) au decis să facă un nou film, după eşecul peliculei Trader Horn. Studio-ul rămăsese cu multe imagini din junglă şi nu a vrut să le irosească. Au ales să turneze pelicula "Tarzan", o ecranizare a cărţii scrise de Edgar Rice Burroughs, despre un băiat abandonat în junglă şi crescut de maimuţe.

După reuşita cu Tarzan, actorul a mai jucat în câteva filme dar nu a mai cunoscut acelaşi succes.

Johnny Weissmüller a fost căsătorit de șase ori şi a murit în Acapulco, Mexico. La înmormântarea sa, respectându-i-se dorința, coșciugul a fost coborât în groapă având ca fond sonor celebrul strigăt al lui Tarzan.

Nebunie curată! Obsesia ei pentru Harry Potter depăşeşte orice limite!... Fotografia care a făcut ÎNCONJURUL LUMII! Ce se întâmplă cu aceşti tineri proaspăt căsătoriţi te va ULUI!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x