Antena Căutare

Taticii se dau la Basescu

Acest lucru reiese dupa ce presedintele Romaniei s-a ales de curand cu o noua plangere inaintata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Primul om in stat este acuzat de Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (T.A.T.A.) ca ia masuri discriminatorii impotriva taticilor care exceleaza ca soti si parinti.

Plangerea, inaintata CNDC face obiectul Dosarului nr. 378/2010 si a fost depusa pe 12 octombrie de (T.A.T.A.).

"Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T..A.T.A. a luat act cu stupefactie de declaratiile oficiale Presedintelui Romaniei, conform carora domnia sa doreste sa reduca varsta de pensionare a mamelor, desi solicitarea este profund discriminatorie si transforma tatal intr-un parinte de rang inferior. Asociatia T.A.T.A. a sesizat CNCD cu privire la acest caz de discriminare grava a tatalui chiar de catre Presedintele Romaniei, adica tocmai garantul respectarii legii in Romania care nu tine cont de faptul ca mama si tatal au drepturi si obligatii egale", a declarat Bogdan Draghici, presedintele TATA. Reprezentantii aliantei care apara drepturile taticilor din Romania spun ca presedintele incalca flagrant legislatia si normele Uniunii Europene.

"Desi Alianta TATA a cerut in mod public autoritatilor sa nu mai discrimineze tatii, iata ca insusi Presedintele Romaniei ignora in continuare apelul organizatiei noastre. Este socant ca, desi domnul Traian Basescu este tata,domnia sa considera ca tatal nu are un rol important in cresterea si educarea copilului sau, fiind asadar tributar unei mentalitati specifice mai degraba anilor '60-'70 din secolul trecut", a mai adaugat Draghici.

Pentru solutionarea acestui nou dosar de discriminare, atat presedintele TATA, Bogdan Draghici, cat si Traian Basescu sunt invitati maine dimineata la sediul CNDC la o confruntare de idei, scopul fiind "aducerea presedintelui mai aproape de cauza tatilor care-si iubesc copiii si care performeaza ca parinti dedicati cresterii si educarii propriilor copii", potrivit unui comunicat de presa emis astazi de TATA.

Traian Basescu a mai primit un avertisment pentru discriminare rasiala, dupa ce a numit-o pe jurnalista Andreea Pana "tiganca imputita".

Sursa: Jurnalul National

Doi romani au facut o descoperire vitala in lupta contra cancerului... VIDEO! Pisoiul care a invins tornada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x