Te uiți la serialele turcești? Verdictul psihologului te va surprinde

 

Interesul publicului pentru serialele turcești a devenit din ce în ce mai mare. Psihologii au găsit însă și o explicație pentru această preferință a telespectatorilor.

Specialistul este de părere că oamenii rezonează cu personajele din aceste seriale. „În astfel de povești, totul este emoțional. Trăiri intense, pasiuni… Cred că serialele turcești au mare succes pentru că ne sunt familiare. Avem influențe din Balcani și e normal să rezonăm mai mult cu ei, decât cu eroii serialelor sud-americane, de exemplu”, spune psihologul Mihai Aniței, potrivit evz.ro.


În plus, povestea cu happy end îi dă o stare de bine celui care o urmărește. „Serialele turcești au un mare avantaj, oamenii se regăsesc în poveștile de viață prezentate, ceea ce este o validare.

Au un nivel de aplicabilitate mare, vorbesc despre atașament, apartenență , siguranță, iar milioanele de telespectatori demonstrează că subiectul este general valabil. Telespectatorul știe și că povestea, într-un final, va avea happy end, ceea ce îi crează, pe lângă suspans și o stare de bine”, adaugă psihologul Bogdana Bursuc pentru evz.ro.
 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe