În ultima perioadă, tot mai mulţi producători apelează la fel de fel de trucuri pentru a înşela clienţii. Unul dintre acestea e vânzarea puiului grill împreună cu o punguţă cu gâturi, capete sau gheare, pentru a atârna mai mult la cântar.
"Puiul grill înseamnă pui în carcasă, fără cap, gheare şi gât, este o denumire consacrată legal. Există şi pui cu cap, gât şi picioare, dar este etichetat corespunzător şi are un preţ mai mic decât cel grill. Dacă se găsesc gâturi, capete sau gheare în puiul grill, probabil este o greşeală, nu trebuie să se comercializeze aşa. Cumpărătorii care găsesc gâturi şi gheare în puiul grill trebuie să facă reclamaţie la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Eu le voi atrage atenţia tuturor producătorilor din industria agricolă să remedieze aceste greşeli intenţionate sau neintenţionate. Oricum, nu-i înţeleg pe producători, pentru că ghearele de pui se vând foarte bine la export. De ce să le bage într-o pungă de grill?! Le caută chinezii de ne-au înnebunit, am exportat anul trecut peste 3.000 de tone", a declarat Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, pentru ziarulring.ro.