Antena Căutare

Ne mânca zilele, dar tot nu renunţam la el! Vestitul joc Tetris a împlinit 30 de ani

În urmă cu câţiva ani, pierdeam ore bune jucându-l şi uitam de tot ce era în jurul nostru. Ne petreceam toată ziua butonând consola de care făcusem rost, cu greu, de la părinţi.

În urmă cu câţiva ani, pierdeam ore bune jucându-l şi uitam de tot ce era în jurul nostru. Ne petreceam toată ziua butonând consola de care făcusem rost, cu greu, de la părinţi.


Tetris, jocul fenomen care ne-a marcat copilăria, a împlinit 30 de ani. Pe 6 iunie 1986, Alexey Pajitnov, programator la Academia de Ştiinţe din Moscova, lansa minunea care avea să fie unul dintre cele mai populare jocuri din lume.


Puţini ştiu că numele de “Tetris” e format din prefixul grecesc “tetra” şi “tenis”, jocul preferat al creatorului său. Obiectivul lui este să muţi nişte piese, astfel încât să formezi o linie orizontală din zece căsuţe, fără spaţiu între ele. Pe măsură ce nivelul jocului avansează, viteza şi dificultatea cresc.


În 2010, Tetris avea peste 170 de milioane de copii vândute în toată lumea, devenind cel mai descărcat joc din toate timpurile. Deşi au trecut trei decenii de când a “văzut lumina zilei” pentru prima dată, compania care deţine drepturile asupra jocului a făcut un anunţ surprinzător. Va fi lansată o variantă modernă pentru Xbox One şi PlayStation4, în parteneriat cu Ubisoft.

De-a lungul vremii, cercetătorii au demonstrat că Tetris dezvoltă gândirea logică, viteza de percepţie şi memoria şi are efecte surprinzătoare asupra creierului.

Parcă v-au năpădit amintirile, nu-i aşa?

Tu ştii la ce foloseşte gaura din mânerul tigăii? Uite cum trebuie să o foloseşti!... VIDEO! Columbienii au sărbătorit calificarea la Campionatul Mondial cu un meci între oi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x