Antena Căutare

Texte inedite de Marcel Proust, publicate în octombrie

Texte inedite semnate de Marcel Proust vor fi publicate pe 9 octombrie sub titlul "Le mystérieux correspondant et autres nouvelles inédites", potrivit editurii Fallois, citată de BFM TV.

Aceste nouă texte, scrise pe când Proust avea 20 de ani, ar fi trebuit să figureze în prima carte a scriitorului, "Les plaisirs et les jours" (1896), dar în cele din urmă autorul s-a răzgândit.

Nuvelele au fost aduse în atenţia publicului de fondatorul editurii Fallois, Bernard de Fallois, care a decedat anul trecut, un cunoscător al operei lui Marcel Proust şi cel care a descoperit un roman scris de Proust între 1895 şi 1899 şi care rămâne inedit: "Jean Santeuil" (publicat la Gallimard în 1952), şi al textului neterminat "Contre Sainte-Beuve", publicat în 1954.

"Cu această colecţie de nuvele şi texte nepublicate ne întoarcem la sursa pentru "În căutarea timpului pierdut", au subliniat editorii de la Fallois într-un comunicat.

"Aceste texte, explică editorul, poartă marca unei munci aprofundate (...) Mare parte din aceste scrieri se supun legii genului: pus în scenă de o situaţie, aventuri (...). Aceste pagini nu conţin perfecţiunea celor din "În căutarea timpului pierdut" dar cu siguranţă ne ajută să înţelegem mai bine dezvăluidu-ne care a fost începutul romanului", potrivit Fallois.

Tema dominantă a acestor opere, precizează editorul, este analiza "dragostei fizice atât de nedreptăţită". "Conştientizarea homosexualităţii este experimentată în mod tragic, ca un blestem", adaugă editorul.

Volumul (180 de pagini şi opt pagini de facsimil, la preţul de 18,50 de euro) este completat cu un ansamblu de documente prezentate de profesorul universitar Luc Fraisse despre sursele pentru romanul "În căutarea timpului pierdut".

Sursa : news.ro

Coca-Cola prezintă o reclamă pro-LGBTQI în Ungaria stârnind controverse. Liderul partidului Fidesz cere boicotarea campa... A băut apă de ploaie, strânsă într-un pachet de gumă! O femeie a supravieţuit şase zile blocată în maşină, după ce a făc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x