Căutare Live

VIDEO - Ți se face pielea de găină! Cercetătorii au reuşit să reproducă sunetul vocii unui preot din Egiptul Antic, mumificat cu peste 3000 de ani în urmă!

Performanţă uluitoare a oamenilor de ştiinţă britanici. Ei au reuşit să reproducă sunetul vocii unui preot din Egiptul Antic, mumificat cu peste 3000 de ani în urmă!

Cercetătorii au reuşit să reproducă sunetul vocii unui preot din Egiptul Antic, mumificat cu peste 3000 de ani în urmă!

Deoarece mumia era foarte bine conservată, cercetătorii au putut realiza o copie a laringelui şi aşa-numitului tract vocal al preotului. Sunetul a fost, apoi, generat printr-o metodă obişnuită de sinteză vocală.

Glasul străvechiului cleric a fost astfel readus la viaţă, e drept, doar pentru a pronunţa o singură vocală. "O inscripţie de pe sarcofag arată că preotul dorea să se facă auzit în viaţa de apoi. Noi i-am împlinit, într-un fel, dorinţa", a declarat un arheolog din echipa care a realizat performanţa.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri