Căutare Live

Top 10 mituri tehnologice: mobilele cauzeaza cancer si magnetii distrug datele - adevarat sau fals?

Exista un oras subteran, SUA a comandat distrugerea turnurilor gemene, combinand Coca-Cola cu aspirina te drogheaza si masinile rosii primesc mai multe amenzi. Toate sunt mituri urbane si toate sunt false.

1. Consumarea completa a bateriei la laptop/smartphone este benefica

Mitul: Bateriile reincarcabile au “memorie” – se reincarca doar pana la nivelul anterior. Practic, daca reincarci inainte de a se descarca complet, nu se vor incarca la nivelul maxim, de 100%. In timp, bateria isi pierde puterea.

Adevarul: Acestea erau adevarate pentru baterii mai vechi – Ni-Cd si Ni-hibrid metalic. Acestea nu sunt insa valabile pentru bateriile noi prezente in toate modelele de smartphone-uri, tablete si laptop-uri. Apple chiar noteaza ca poti reincarca gadget-urile companiei oricand consideri necesar, fara a fi nevoie sa reincarci complet sau doar cand bateria se apropie de 0%.

Oricum ai folosi-o, o baterie ar trebui sa tina circa 2-3 ani la capacitate maxima.

Concluzie – mit fals.

Citeste AICI continuarea articolului!

Succes romanesc la Salonul de Carte de la Paris... Fotografii inedite cu Daciana Sarbu si micuta Irina, care a implinit 5 ani. Iata cat de bine ii seamana tatalui, premier...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri