Antena Căutare

Top 5 animale ciudate din intreaga lume

Exista numeroase lucruri care inca nu se cunosc despre regnul animal. Iata 5 lucruri bizare despre animale!

1. Vulturul negru - este o pasare rapitoare care se hraneste, in mare parte, cu lesuri. Pentru ca ciocul sau nu este prea puternic si nu poate sparge oasele animalelor, vulturul negru obisnuieste sa-si sfasie prada incepand cu zona anusului. Prin aceasta parte, vulturul creeaza o gaura pentru a putea ajunge si la celelalte organe ale lesului.

2. Hiena patata - se deosebeste de celelalte rase de hiene prin faptul ca femela are penis. Misteriosul organ are aproape 14 centimetri lungime si este inconjurat de un pseudo-scrot. Totusi, penisul nu este functional, iar femela hyena are si un uter care o ajuta sa aduca pe lume puii.

3. Papagalul Kakapo - este o specia foarte rara de papagali care traieste in Noua Zeelanda. Kakapo nu zboara si isi petrece majoritatea timpului hranindu-se sau imperechindu-se. Pana in secolul 14, acesti papagali ocupau in numar mare insula, insa, o data cu venirea polinezienilor, acestia au inceput sa dispara. Neavand un sistem de aparare, papagalii kakapo au fost ucisi cu usurinta de pradatori. De fapt, aceasta pasare ciudata sta nemiscata atunci cand se simte amenintata, facand-o si mai vulnerabila. Astazi, mai exista doar 100 de exemplare, iar specialistii se straduiesc sa le protejeze.

4. Pasarea Kiwi - traieste in Noua Zeelanda si este o specie protejata. Ciudat la aceasta pasare este faptul ca ouale pe care le depunde cantaresc jumatate din greutatea totala a pasarii. In ultimele 3 zile pana la depunerea oului, pasarea Kiwi nu se poate hrani din cauza faptului ca abdomenul sau este complet aplatizat. Partea buna este ca masculul Kiwi este cel care cloceste oul.

5. Albina - are un sistem extrem de ciudat de reproducere. De obicei, in urma acestui proces, masculii mor. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca organele sexuale ale masculului raman in interiorul femelei dupa reproducere.

Sursa: cracked.com

FOTO: kiwibird.org

Patru fraude arheologice ridicole... SUA: Pastravi mutanti, descoperiti in apele din Idaho...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x