Antena Căutare

Top 7 fotografii socante care au schimbat lumea

De-a lungul timpului, oamenii au fost martorii unor evenimente de o cruzime greu de imaginat. Fotografiile socante spun povestea dureroasa a unor persoane care au reusit sa isi invinga destinul si sa schimbe viziunea unei intregi natiuni.



1. Carol Guzy, prima femeie care a fost recompensata cu premiul Pulizer pentru fotografie, a uimit intreaga lume prin imaginile cu refugiatii din Kosovo. Aceasta fotografie il arata pe Agim Shala, un copil de 2 ani, care este pasat, printr-un gard de sarma ghimpata, familiei sale.

2. Fotograful revistei Times, Carolyn Cole, a realizat o fotografie impresionanta in timpul vizitei sale in Libieria. Imaginea prezinta efectele devastatoare ale razboiului civil din aceasta tara.

3. Fotoreporterul Miami Herald, Patrick Farrell, a facut o serie de poze cu victimele dezastrului care a maturat Haiti in 2008. Imaginea il arata pe un baiat care incearca sa salveze un carucior dupa trecerea furtunii Hanna.

4. Putera unei singure persoane. Fotografia respectiva a nascut controverse puternice dupa ce a fost publicata de ziarele din Israel. Imaginea o reprezinta pe Ynet Nili, o tanara evreica de 16 ani, care tinea piept autoritatilor israeliene.

5. Una din cele mai reprezentative si socante fotografii ale tsunami-ului care a avut loc in Oceanul Indian a fost realizata de fotograful Arko Datta, in Tamil Nadu. New York Times Magazine a descris imaginea ca: "epocala si puternica din punct de vedere emotional".

6. Pablo Bartholomew, un fotojurnalist indian, a reusit sa surprinda drama din Bhopal cu aparatul sau. Au trecut 26 de ani de la cea mai mare tragedie industriala din India, unde si-au pierdut viata 15.000 de oameni. Fotografia arata un copil mic ingropat de viu: "Aceasta fotografie are puterea de a spune povestea unei tragedii".

7. "Operatiunea Inima de Leu" este povestea unui copil de 9 ani care a fost ranit sever de o explozie in timpul razboiului din Iraq. Baiatul a fost adus intr-un spital din Oakland, unde a fost operat de mai multe ori. Dorinta lui de a ramane in viata i-a adus porecla de "Inima de leu".

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa: Antena 3

Marea Britanie: Suparat ca a fost concediat, un gardian al unei inchisori a "pierdut" cheile institutiei... Tu te simti european?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x