Top 7 fotografii socante care au schimbat lumea

De-a lungul timpului, oamenii au fost martorii unor evenimente de o cruzime greu de imaginat. Fotografiile socante spun povestea dureroasa a unor persoane care au reusit sa isi invinga destinul si sa schimbe viziunea unei intregi natiuni.1. Carol Guzy, prima femeie care a fost recompensata cu premiul Pulizer pentru fotografie, a uimit intreaga lume prin imaginile cu refugiatii din Kosovo. Aceasta fotografie il arata pe Agim Shala, un copil de 2 ani, care este pasat, printr-un gard de sarma ghimpata, familiei sale.

2. Fotograful revistei Times, Carolyn Cole, a realizat o fotografie impresionanta in timpul vizitei sale in Libieria. Imaginea prezinta efectele devastatoare ale razboiului civil din aceasta tara.

3. Fotoreporterul Miami Herald, Patrick Farrell, a facut o serie de poze cu victimele dezastrului care a maturat Haiti in 2008. Imaginea il arata pe un baiat care incearca sa salveze un carucior dupa trecerea furtunii Hanna.

4. Putera unei singure persoane. Fotografia respectiva a nascut controverse puternice dupa ce a fost publicata de ziarele din Israel. Imaginea o reprezinta pe Ynet Nili, o tanara evreica de 16 ani, care tinea piept autoritatilor israeliene.

5. Una din cele mai reprezentative si socante fotografii ale tsunami-ului care a avut loc in Oceanul Indian a fost realizata de fotograful Arko Datta, in Tamil Nadu. New York Times Magazine a descris imaginea ca: "epocala si puternica din punct de vedere emotional".

6. Pablo Bartholomew, un fotojurnalist indian, a reusit sa surprinda drama din Bhopal cu aparatul sau. Au trecut 26 de ani de la cea mai mare tragedie industriala din India, unde si-au pierdut viata 15.000 de oameni. Fotografia arata un copil mic ingropat de viu: "Aceasta fotografie are puterea de a spune povestea unei tragedii".

7. "Operatiunea Inima de Leu" este povestea unui copil de 9 ani care a fost ranit sever de o explozie in timpul razboiului din Iraq. Baiatul a fost adus intr-un spital din Oakland, unde a fost operat de mai multe ori. Dorinta lui de a ramane in viata i-a adus porecla de "Inima de leu".

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa: Antena 3

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri