(P) Top 9 cele mai spectaculoase plaje din Europa

Te gândești la vacanța de vară, la nisipul fin și valurile calde ale mării? Atunci este timpul să-ți planifici excursia din sezonul estival. Vestea bună este că nu trebuie să călătorești prea departe deoarece paradisul este aproape de noi.

Vacanțe în Europa

Pexels.com

Europa se mândrește cu o mulțime de plaje superbe pentru relaxare și înot, petreceri și locuri minunate în care poți face fotografii incredibile.

Cele mai spectaculoase plaje din Europa

Descoperă mai departe care sunt cele mai spectaculoase destinații de vară de pe bătrânul continent unde te poți bronza sau bucura de un cocktail pe un baldachin:

Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia

În țara elenă se găsesc unele dintre cele mai frumoase plaje din lumea întreagă, însă Navagio poate fi considerată un adevărat colț de rai. La acest tărâm ireal nu poți ajunge decât pe mare, cu vaporul, până pe insula Zakynthos. Imaginea incredibilă a stâncilor uriașe, plaja cu nisip fin și albastrul mării oferă turiștilor o experiență unică. Dacă îți dorești să ajungi pe una dintre cele mai apreciate și exclusiviste plaje din Grecia descoperă aici oferte early booking de care poți beneficia pentru o vacanță de vis.

Plaja Rabbit, Lampedusa, Italia

În acest loc superb, peisajul fabulos aproape că îți taie respirația. Plaja Rabbit oferă călătorilor nuanțe de albastru și verde, dar și o apă cristalină, nisip alb și o liniște deosebită. Inițial nepopulată, această plajă și-a atras denumirea de la câțiva iepuri care au fost zăriți prin regiune.

Armação de Pêra, Algarve, Portugalia

Este una dintre cele mai extinse plaje din Algarve și impresionează prin faptul că e o destinație extrem de animată, cu numeroase restaurante, terase și hoteluri unde petrecerile țin până în zori. Totodată, plaja le oferă activități și celor pasionați de adrenalină pentru că în partea de vest se află câteva stânci, golfuri și peșteri de explorat.

Tossa de Mar, Girona, Spania

Cu toate că Spania se poate lăuda cu o mulțime de plaje splendide, cea din Tossa de Mar, un orășel istoric situat în provincia Girona, are un farmec aparte. De pe litoral ai posibilitatea de a admira celebra Vila Vella, o fortificație medievală foarte bine conservată, dar totodată te poți bucura și de regiune Costa Brava, extrem de renumită pentru bucătăria sa tradițională.

Zlatni Rat, Bol, Croația

Dacă visezi la o escapadă în Croația trebuie să știi că în stațiunea Bol din insula Brac vei găsi cea mai frumoasă plajă din zonă. Zlatni Rat are o formă deosebită, care se alungește în funcție de vreme, un nisip fin ce se conturează cu ajutorul valurilor și o imagine fascinantă ce atrage foarte mulți turiști. Mai mult, aceasta este cea mai faimoasă plajă pentru windsurfing din Croația și perfectă pentru cei aflați în căutare de distracție.

Oludeniz, Turcia

Situată în satul cu același nume, Oludeniz este una dintre minunatele plaje ale Turciei și printre cele mai spectaculoase din Europa. Aceasta face parte din rezervația naturală Oludeniz, un loc unde liniștea și relaxarea sunt pe deplin asigurate, mai ales că plaja lagunei albastre este acoperită de pietre.

Nissi, Ayia Napa, Cipru

Fără îndoială că pe lista plajelor deosebite de pe bătrânul continent nu avea cum să lipsească o destinație din Cipru. Nissi reprezintă combinația perfectă dintre natură, ape turcoaz, un litoral de vis și nenumărate opțiuni de distracție pentru turiști.

Botany Bay, Anglia

Complet diferită față de celelalte plaje, Botany Bay este o bijuterie ascunsă ce oferă priveliști impresionante, cu stânci albe, înalte, care au la baza lor nisip alb și fin. În acest loc natura a depășit limitele realului, iar cadrul oferit este unul de poveste.

Calanque de Morgiou, Marsilia, Franța

Un golf îngust, cu pereți abrupți de rocă ce ies falnici din apele turcoaz ale Mării Mediteraneene, cu porțiuni mici de plajă. Așa poate fi descris acest loc deosebit, aflat în apropiere de Les Baumettes. Chiar dacă nu este prea generoasă ca dimensiune, plaja pare un soi de paradis ascuns, de o frumusețe aparte.

Acestea sunt doar câteva dintre plajele absolut superbe pe care ți le poate oferi Europa. După cum vezi, nu trebuie să mergi prea departe ca să te bucuri de un spectacol idilic și o experiență fascinantă. Ție pe care plajă ți-ar plăcea să ajungi?

Ultimele știri