Antena Căutare

Top sase cele mai ciudate testamente

Testamentul este un document foarte important. El exprima ultima dorinta a unui om si pe baza lui s-a creat o intreaga sectiune in Codul Civil, si anume succesiunile. In istorie, au existat persoane care au lasat testamente cel putin originale. Mai jos ti le prezentam pe cele mai interesante.

1. Charles Vance Millar

Millar era un avocat canadian care a murit in 1926. Era cunoscut pentru simtul umorului bine dezvoltat. De fapt poate prea mult dezvoltat, pentru ca si testamentul sau a fost afectat de aceasta caracteristica. In documentul ce exprima ultima sa vointa, Charles a inserat tot felul de dispozitii ciudate. De exemplu a lasat mostenire casa lui de vacanta din Jamaica unor copiii ce se urau reciproc, ei fiind obligati sa convietuiasca acolo cel putin o perioada de timp. De asemenea, el a spus ca toata averea sa va reveni femeii din familie care va aduce pe lume cei mai multi copii in urmatorii 10 ani. Concursul a fost castigat de 4 reprezentante ale sexului frumos care au avut 9 nasteri fiecare.

2. Jeremy Bentham

Fiind un filozof renumit, singura lui dispozitie din testament a fost ca dupa moartea sa, trupul sa fie pus in folosul stiintei. Asa s-a si intamplat: cadavrul a devenit obiect de studiu pentru studentii medinisti din Londra. Scheletul a fost pastrat in cabinetul sau de cercetare si a stat la baza realizarii bustului marelui cercetator, ce poate fi admirat si astazi.

3. TM Zink

Prin testament, majoritatea muribunzilor doneaza averea familiei. Nu este cazul lui Zink, cel care si-a lasat sotia si fiica fara nici un ban. Singura lor vina a fost ca erau femei, iar decedatul ura femeile. De altfel, ultima lui dorinta a fost ca toata averea sa sa fie folosita la ridicarea unei biblioteci care sa-i poarte numele dar in care sa nu intre nicio femeie. Mai mult, nicio carte scrisa de vreo femeie nu trebuia sa se afle pe rafturile ei, la fel cum nici un obiect facut de femei nu avea ce sa caute in interiorul bibliotecii.

4. Audrey Jean Knauer

Audrey era o mare admiratoare a lui Charles Bronson, dar sentimentele ei fata de o persoana cu care nu vorbise niciodata si nici nu corespondase au mers prea departe in momentul decesului. Prin testament, ea i-a lasat actorului nu mai putin de 300 000 de dolari, urmand ca in cazul in care Charles nu va accepta, banii sa ajunga la o biblioteca. Bronson a luat, totusi jumatate din suma respectiva.

5. Carlotta Liebenstein

Nemtoaica a murit in 1991 si a lasat mostenire 139 de milioane de marci cainelui ei Gunther III si catelului Gunther IV.

6. John Bowman

Americanul era convins ca dupa moartea sa, atat sotia cat si cele doua fiice predecedate se vor reincarna in corpul unei singure persoane. Mai mult decat atat, s-a gandit ca celor 4 suflete le va fi foame la intoarcere, asa ca prin testament a lasat 50 000 de dolari servitorilor ca in fiecare zi sa puna masa pentru a intampina cum se cuvine momentul intoarcerii stapanilor. Bowman a murit in 1891, iar de atunci si pana in 1950, cand s-au terminat, servitorii au tot pus masa in asteptarea minunii.

Nu rata galeria foto preluata de pe weirdworm.com!

VIDEO! RATB a angajat 20 de fotomodele pentru a promova turismul in Capitala... VIDEO! Un baietel suge lapte direct de la vaca!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x