Antena Căutare

În anul Centenaurului, topul personalităților care au avut un impact pozitiv în viața românilor este neașteptat. Nicolae Ceaușescu, surpriza studiului

Regele Mihai şi dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu sunt personalităţile care au avut cel mai mare impact asupra românilor în ultimii 100 de ani, arată cel mai recent studiu .

Regele Mihai şi dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu sunt personalităţile care au avut cel mai mare impact asupra românilor în ultimii 100 de ani, arată cel mai recent studiu .

Regele Mihai este cea mai puternică personalitate pentru România. O spun românii care au participat la un studiu recent privind puterea miturilor istorice. Astfel, Regele Mihai a fost votat cu o majoritate covârşitoare de 41,7 % ca fiind personalitatea cu un impact pozitiv asupra vieţii românilor.

Este urmat, surprinzător, de Nicolae Ceauşescu, în privinţa căruia, 21 % dintre românii chestionaţi consideră că a fost o personalitate puternică.

În timp ce alte personalităţi au întrunit mai puţin de 10% dintre voturi (Iuliu Maniu – 9,7%, Corneliu Coposu – 5,1%, Gheorghe Gheorghiu Dej – 3,4%, Ion Iliescu - 1.8%), peste 11% dintre români au preferat să nu nominalizeze o anumită persoană. În ceea ce priveşte cea mai benefică perioadă pentru România, aproape jumătate dintre români consideră că a fost cea interbelică (1918-1938), cu un procent de 42%, şi cea comunistă din 1968 şi până la Revoluţia din decembrie 1989 (18,2%).

Doar 11,6% dintre români consideră perioada 2007 şi până în prezent ca fiind cea mai benefică, iar procentul este şi mai mic pentru perioada de pre-aderare la Uniunea Europeană, 1989-2007 (7,8%).

Turiștilor nu le-a venit să creadă ce le-a ieșit în cale! Cum a reacționat animalul în fața camerelor de filmat |VIDEO... Viața bate filmul! Mai are puțin de trăit, dar soția lui infidelă s-a săturat să îi aștepte moartea. „A pus un asasin tr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x