Antena Căutare

"Toy Story 2", la un pas sa nu mai fie lansat: A fost sters complet din calculatoarele realizatorilor

“Toy Story 2”, unul dintre cele mai iubite filme de animatie, a fost pe punctul de a nu ajunge in istoria cinematografiei. Din cauza unei erori informatice, filmul a fost sters din calculatoarele realizatorilor, in momentul in care era aproape gata de finalizare.

Intamplarea a avut loc in 1998, la studiourile Pixar. Unul dintre directorii tehnici, impreuna cu alti colegi, a deschis un director in care erau stocate toate datele despre personajul de animatie Woody. Au observat ca palaria disparuse din desen si, la un moment dat, Woody a devenit istorie. Si celelalte personaje au disparut complet din calculatoare.

Toti cei implicati in realizarea filmului au intrat in panica si au organizat o intalnire pentru a gasi o solutie de recuperare a filmului. Cativa animatori aveau bucati din film pe computerele lor, dar nu suficiente pentru a-l recompune complet. Parea ca nimeni nu a pastrat o copie completa.

Totusi, salvarea a venit din partea lui Galyn Susman, care era director tehnic supervizor. Aceasta nascuse recent si, pentru ca avea nevoie sa lucreze de acasa, si-a instalat un calculator pe care era stocata intreaga animatie.

Ca o ironie, dupa ce filmul a fost recuperat, conducerea studioului Pixar a cerut refacerea animatiei, asa ca s-a mai muncit noua luni la ralizarea ei, pana la lansarea din 1999.

Foto:

Liniste la masa! Pedepse pentru clientii care vorbesc, la un restaurant din New York... VIDEO! Cum a fost realizata prima incapere construita cu o imprimanta 3D...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x