Căutare Live

Trecerea la ora de iarnă are efecte şocante asupra oamenilor! Şoferii sunt cei mai afectaţi de această schimbare

Printre consecințele mai puțin cunoscute ale trecerii la ora de iarnă se numără o creștere reală a riscului de accidente rutiere.

Printre consecințele mai puțin cunoscute ale trecerii la ora de iarnă se numără o creștere reală a riscului de accidente rutiere.

Cei care nu sunt de acord cu această reglementare invocă efectele nefaste asupra sănătății care implică tulburări ale somnului și ale stării de spirit, oboseală, probleme de concentrare, o pierdere a poftei de mâncare, amețeli, greață și dureri de cap, precum și dificultăți specifice bebelușilor.

Lucrurile revin în general repede la normal, însă problemele mai pot dura la persoanele extrem de sensibile.

Unele studii arată că, timp de câteva săptămâni după trecerea la ora de iarnă, se înregistrează o creștere a numărului de accidente de circulație, care vizează în special pietonii și bicicliștii. Fenomenul nu se datorează schimbării orei în sine, ci faptului că se întunecă tot mai devreme pe zi ce trece, complicând vizibilitatea pe străzi și șosele.

Se recomandă prin urmare sporirea atenției și echiparea corespunzătoare de către bicicliști (cu elemente reflectorizante).

Sursa: agerpres.ro

A rămas fără cuvinte atunci când în față i-a apărut o persoană neașteptată! Întâmplarea care a făcut o lume întreagă să ... Premieră mondială în România! S-a deschis primul bar kinetic steampunk!...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri