Antena Căutare

Triunghiul Bermudelor din ROMÂNIA! „Se petrec fenomene stranii aici, unii chiar au înnebunit”!

Peștera Polovragi este un obiectiv turistic vizitat de români și de străini deopotrivă, dar puțini sunt cei care știu că aici se află unul dintre cele mai mari mistere ale României.

Peștera Polovragi este un obiectiv turistic vizitat de români și de străini deopotrivă, dar puțini sunt cei care știu că aici se află unul dintre cele mai mari mistere ale României.

Se spune că aici ar fi locuit Zamolxis, zeul dacilor, acesta fiind locul unde se adunau adesea vracii pentru a face farmece și leacuri. Legendele vorbesc despre existența unei plante miraculoase „polovraga”, capabilă să vindece orice tip de boală.

Oamenii de știință au fost mai mult decât surprinși să constate că în peșteră există urme umane vechi de mai bine de 2.000 de ani, fapt ce sugerează că ar fi vorba despre urme de daci.

Ceea ce atrage atenția asupra acestui loc este faptul că se spune că aici și-ar fi ascuns dacii comorile. Din acest motiv, foarte multă lume s-a aventurat pe aceste meleaguri pentru a găsi obiecte prețioase. Dar se pare că toți au avut parte de o moarte inexplicabilă. Locuitorii din zonă vorbesc despre blestemul lui Zamolxis, al cărui spirit este încă viu în peșteră.

Poveștile vorbesc despre văcari și ciobani care și-au văzut animalele dispărute fără urmă, sau despre petrecăreți din fața cărora au dispărut subit bucatele și băutura. Se pare că unii au căzut pradă nebuniei.

De aceea, peștera Polovragi mai este denumită și Triunghiul Bermudelor din Oltenia.

Priveşte bine, pentru că e unică! Pare o imagine nereuşită, fără valoare, dar ascunde o poveste fascinantă! A durat opt ... Cum se rădeau oamenii înainte? Cine a inventat aparatul de ras? O să rămâi uimit dacă afli cum a început totul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x