Antena Căutare

Tu știi cum trebuie folosite oglinzile în designul de interior? Află ACUM

Utilizarea oglinzilor în mod creativ în casa ta le poate face nu doar utile pentru verificarea aspectului tău, ci și pentru captarea luminii și proiectarea ei în acele colțuri mai întunecate, crearea de iluzii texturale și spațiale și evidențierea accesoriilor și ornamentelor preferate prin reflectarea lor din unghiuri diferite.

Tu știi cum trebuie folosite oglinzile în designul de interior? Află ACUM Galerie
Tu știi cum trebuie folosite oglinzile în designul de interior? Află ACUM

Urmează sfaturile de mai jos și află cum să te folosești de oglinzi pentru a-ți redecora casa și a pune în evidență cele mai frumoase trăsături:

Deasupra unei canapele

Atunci când vrei să așezi o oglindă deasupra unei canepele (poti gasi multe modele daca intri aici), ai grijă ca aceasta să fie direct proporțională cu lățimea ei și să fie la o distanță potrivită între spătar și tavan - aceasta este regula de aur. Astfel, acest accesoriu îți va veni în ajutor atunci când ai nevoie de o iluzie de spațiu mai mare în camera de zi.

După ce ai ales forma, culoarea și textura oglinzii care complimentează cel mai bine încăperea, fii sigur/ă că se potrivește cu canapeaua sau piesa de mobilier deasupra căreia vrei sa o așezi.

Îmbunătățește iluminatul

Plasarea unei oglinzi în locul corect într-o cameră va permite să optimizezi lumina naturală. Pentru a face acest lucru, așază oglinda adiacentă unei ferestre pentru a prinde perfect unghiul de lumină și a o răspândi în întreaga cameră.

Tu știi cum trebuie folosite oglinzile în designul de interior? Află ACUM

Crează texturi

Oglinzile pot fi folosite pentru a crea textura în două moduri. Primul este prin instalarea unei rame cu oglindă texturată care adaugă un nivel tridimensional peretelui. Acestea pot acționa ca mobilier pentru decorațiunea din orice cameră.

Al doilea mod de a adăuga textură într-o cameră este de a poziționa oglinda astfel încât să reflecte un obiect texturat deja în cameră - o masă rustică, din lemn, o vază sau un covor de blană, de exemplu.

Gândește-te unde îți petreci cea mai mare parte a timpului în camera respectivă și ce unghi ai vrea să vezi. În sufragerie, de exemplu, când stai pe canapea, s-ar putea să îți placă să vezi o vază care este poziționată pe suprafața din spatele tău. În acest caz, poți poziționa oglinda în fața vazei și direct pe linia ochilor.

Oglinzi în grădină

Amintește-ți că oglinzile nu sunt doar pentru interior. Atunci când ai depus atât de mult timp și efort în amenajarea unei grădini ideale, de ce să nu o pui în evidență și să o poți admira din mai multe unghiuri?

Oglinzile de grădină pot fi amplasate în numeroase locuri pentru a crea un efect puternic. De exemplu, în perimetrul grădinii poți așeza oglinzile între pomi sau între două structuri, pentru a da impresie de spațiu.

În mod alternativ, poți așeza un set de trei oglinzi mai mici de-a lungul unui perete, pentru a face ca spațiul tău de relaxare să se simtă mai mare.

Tu știi cum trebuie folosite oglinzile în designul de interior? Află ACUM

Creează iluzia de spațiu

Cu cât oglinda este mai mare, cu atât va părea că există mai mult spațiu. Gândește-te cu atenție la unghiul camerei pe care vrei să îl vezi reflectat - plasarea unei oglinzi vizavi de o fereastră, de exemplu, va aduce atât lumină naturală, cât și verdeață într-o încăpere mai mică. Într-o cameră de zi, unde cinezi, o oglindă mai mare poate crește dimensional atmosfera din încăpere.

Acestea fiind spuse, iată câteva idei pentru amenajarea locuinței tale cu ajutorul oglinzilor - secretele stau în unghiuri și dimensiuni. Restul ține de bunul tău plac, pentru că nu există alegeri greșite.

Sursă: pinterest.com

La Auschwitz au existat bordeluri! Ofițerii trăgeau cu ochiul la ce făceau deținuții în pat! Ce făceau pentru momentele ... Top 7 lucruri mai puțin știute despre Brâncuși! Ce îi plăcea să mănânce și ce credea despre căsătorie. „Te poate masacra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x