Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Tu te-ai întrebat vreodată de ce ni se electrizează părul? Răspunsul specialiştilor te va uimi

Tuturor ni s-a întâmplat să avem această problemă. Dar te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care se electrizează părul?

Tuturor ni s-a întâmplat să avem această problemă. Dar te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care se electrizează părul?

Ei bine, specialiştii vin cu o explicaţie. Tipul de păr predispus la astfel de momente nedorite este cel fin și uscat, deși există situații când și firul de păr gros și ondulat se poate electriza. De regulă, supraîncălzirea cu foenul sau peria stau la baza acestui fenomen, însă și pe perioada friguroasă, când încălzirea centralizată este pornită, poate apărea electrizarea părului, din cauza încărcării electrostatice.

Arabella Zadic, lector The Studio by Wella Professionals, explică pașii pe care trebuie să-i urmezi când vezi că părul tău este foarte indisciplinat:
Folosește produse potrivite firului de păr, care hidratează puternic părul și reduce astfel încărcarea electrostatică.

Nu spăla părul mai des decât trebuie, pentru că asta duce la uscarea excesivă a acestuia.

După clătire, nu îl descurca imediat cu o perie sau un piaptăn – părul ud este extrem de fragil. Nu freca niciodată cu prosopul, doar tamponează ușor pe lungime.

Apoi zvântă părul doar cu degetele răsfirate și la final folosește un pieptăn de calitate cu efect antistatic, realizat din corn, cimişir (arbust), lemn de santal sau din carbon. În nici un caz din plastic.

În concluzie, hidratarea este cuvântul-cheie. Un păr uscat este mai predispus să se electrizeze.

Recomandari