Antena Căutare

Tutankhamon a avut un pumnal de origini extraterestre! Cum a ajuns faraonul egiptean să aibă un astfel de obiect!

O descoperire făcută recent de oameni de știință italieni și egipteni a zguduit istoria din temelii. Ce legătură este între faraonul Tutankhamon și extratereștri? Aparent, una destul de mare!Obiectul care a atras atenția  cercetătorilor a fost unul dintre cele două pumnale ce au aparținut vestitului faraon.

Tutankhamon a avut un pumnal de origini extraterestre! Cum a ajuns faraonul egiptean să aibă un astfel de obiect! Galerie
Descoperirea este cu adevărat incredibilă

O descoperire făcută recent de oameni de știință italieni și egipteni a zguduit istoria din temelii. Ce legătură este între faraonul Tutankhamon și extratereștri? Aparent, una destul de mare!Obiectul care a atras atenția cercetătorilor a fost unul dintre cele două pumnale ce au aparținut vestitului faraon.

Analizat intens, obiectul a scos la iveală un detaliu cu adevărat surprinzător: proveniența sa extraterestră.

Mai exact, oamenii de știință au studiat compoziția chimică a pumnalului și au descoperit, folosind tehnologia razelor X, că obiectul are o compoziție bogată în nichel și de cobalt.

Cele două pumnale ale faraonului: unul de bronz, iar celălalt de fier

Structura chimică a pumnalului este aceeași cu cea a meteoriților, fapt ce a stârnit imediat curiozitatea cercetătorilor. Aceștia au analizat mai atent zona și au găsit, la o distanță de 240 de kilometri de mormântul lui Tutankhamon, originea pietrei din care s-a făcut arma.

Totuși, se pare că în regiune s-au găsit numeroase astfel de pietre venite din spațiu.

Piatra, mai valoroasă decât aurul!

Piatra provine din meteoritul numit Kharga, singurul ce a prezentat fix aceeași structură chimică ca pumnalul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că mormântul lui Tutankhamon mai cuprinde și alte obiecte realizate din materiale de proveniență cerească. Un exemplu concret ar fi medalionul faraonului, în formă de scarabeu. Se presupune că acesta a fost realizat dintr-un meteorit găsit în deșertul Libian, ce în urma impactului a dat naștere unei sticle speciale.

Sunt mulți experiți care au studiat atent deșertul egiptean și au ajuns la concluzia că aici se găsește o adevărată comoară pentru pasionații de meteoriți. Ba mai mult decât atât, craterul Kamil ( ce prezintă caracteristicile unuia de natură lunară), atrage mereu atenția cercetătorilor.

Medalionul faraonului, cu scarabeul făcut dintr-o sticlă specială

Specialiștii au ajuns la concluzia ca respectivul material din care este făcut pumnalul este chiar mai valoros decât aurul, datorită structurii sale chimice extrem de rare.

Un alt detaliu uimitor despre egipteni este cel legat de faptul că aceștia prețuiau materialele rare, iar meteoriții (făcuți din cobalt și nichel) erau considerați a fi obiecte divine, datorită originii cerești.

Pentru cei care nu știu, Thuthankhaton (n. 1341 î.Hr. - d. 1323 î.Hr.) a fost un faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1333 î.Hr. - 1324 î.Hr.

Cine a fost Tutankhamon?

A urcat pe tron la vârsta de doar nouă ani, fiind de asemenea cunoscut și ca „faraonul copil”. Acesta a fost fiul faraonului Amenhotep IV (Akhenaton) și al reginei Kiya, făcând parte din Noul Regat, dinastia a 18-a, numită și Epoca de aur a faraonilor.

În 1922, britanicul Howard Carter descoperă mormântul faraonului, aflat în Valea Regilor. A fost singurul mormânt al unui faraon ce a rămas neprofanat timp de 3.200 de ani.

Un motiv ar putea fi cel legat de faptul că mulți s-au temut de așa-zisul „blestem al faraonului” ce se va abate asupra celui care va îndrăzni să deschidă mormântul.

Alertă mondială. 35 % din Marea Barieră de Corali a dispărut, iar previziunile sunt sumbre!... O lady rămâne o lady, indiferent de situație! Femeile care au suferit amputări vor putea purta, din nou, pantofi cu toc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x