Căutare Live

Tutankhamon a avut un pumnal de origini extraterestre! Cum a ajuns faraonul egiptean să aibă un astfel de obiect!

O descoperire făcută recent de oameni de știință italieni și egipteni a zguduit istoria din temelii. Ce legătură este între faraonul Tutankhamon și extratereștri? Aparent, una destul de mare!Obiectul care a atras atenția  cercetătorilor a fost unul dintre cele două pumnale ce au aparținut vestitului faraon.

Descoperirea este cu adevărat incredibilă

O descoperire făcută recent de oameni de știință italieni și egipteni a zguduit istoria din temelii. Ce legătură este între faraonul Tutankhamon și extratereștri? Aparent, una destul de mare!Obiectul care a atras atenția cercetătorilor a fost unul dintre cele două pumnale ce au aparținut vestitului faraon.

Analizat intens, obiectul a scos la iveală un detaliu cu adevărat surprinzător: proveniența sa extraterestră.

Mai exact, oamenii de știință au studiat compoziția chimică a pumnalului și au descoperit, folosind tehnologia razelor X, că obiectul are o compoziție bogată în nichel și de cobalt.

Cele două pumnale ale faraonului: unul de bronz, iar celălalt de fier

Structura chimică a pumnalului este aceeași cu cea a meteoriților, fapt ce a stârnit imediat curiozitatea cercetătorilor. Aceștia au analizat mai atent zona și au găsit, la o distanță de 240 de kilometri de mormântul lui Tutankhamon, originea pietrei din care s-a făcut arma.

Totuși, se pare că în regiune s-au găsit numeroase astfel de pietre venite din spațiu.

Piatra, mai valoroasă decât aurul!

Piatra provine din meteoritul numit Kharga, singurul ce a prezentat fix aceeași structură chimică ca pumnalul.

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că mormântul lui Tutankhamon mai cuprinde și alte obiecte realizate din materiale de proveniență cerească. Un exemplu concret ar fi medalionul faraonului, în formă de scarabeu. Se presupune că acesta a fost realizat dintr-un meteorit găsit în deșertul Libian, ce în urma impactului a dat naștere unei sticle speciale.

Sunt mulți experiți care au studiat atent deșertul egiptean și au ajuns la concluzia că aici se găsește o adevărată comoară pentru pasionații de meteoriți. Ba mai mult decât atât, craterul Kamil ( ce prezintă caracteristicile unuia de natură lunară), atrage mereu atenția cercetătorilor.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole

Medalionul faraonului, cu scarabeul făcut dintr-o sticlă specială

Specialiștii au ajuns la concluzia ca respectivul material din care este făcut pumnalul este chiar mai valoros decât aurul, datorită structurii sale chimice extrem de rare.

Un alt detaliu uimitor despre egipteni este cel legat de faptul că aceștia prețuiau materialele rare, iar meteoriții (făcuți din cobalt și nichel) erau considerați a fi obiecte divine, datorită originii cerești.

Pentru cei care nu știu, Thuthankhaton (n. 1341 î.Hr. - d. 1323 î.Hr.) a fost un faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1333 î.Hr. - 1324 î.Hr.

Cine a fost Tutankhamon?

A urcat pe tron la vârsta de doar nouă ani, fiind de asemenea cunoscut și ca „faraonul copil”. Acesta a fost fiul faraonului Amenhotep IV (Akhenaton) și al reginei Kiya, făcând parte din Noul Regat, dinastia a 18-a, numită și Epoca de aur a faraonilor.

În 1922, britanicul Howard Carter descoperă mormântul faraonului, aflat în Valea Regilor. A fost singurul mormânt al unui faraon ce a rămas neprofanat timp de 3.200 de ani.

Un motiv ar putea fi cel legat de faptul că mulți s-au temut de așa-zisul „blestem al faraonului” ce se va abate asupra celui care va îndrăzni să deschidă mormântul.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri