Antena Căutare

Uimitor! Există CINCI locuri secrete, ascunse în monumentele din lumea întreagă

Există foarte multe obiective turistice renumite la nivel mondial, însă nu foarte mulți știu că unele atracții turistice ascund locuri secrete, mai puțin cunoscute de vizitatori.

Există foarte multe obiective turistice renumite la nivel mondial, însă nu foarte mulți știu că unele atracții turistice ascund locuri secrete, mai puțin cunoscute de vizitatori.

1. Pavilionul Regal din gara centrală din Milano

Gara centrală din Milano este tranzitată în fiecare zi de peste aproximativ 300.000 de persoane. Foarte puțini știu că în spatele unei uși din celebra gară se află o serie de încăperi secrete. Este vorba de Pavilionul Regal, o sală de așteptare luxoasă, care a fost construită în anul 1920 pentru familia regală. La parterul Pavilionului se află o sală mare, care servește drept anticameră. La primul etaj al clădirii se află o cameră somptuoasă, cu podele de marmură și cu un stil arhitectonic extravagant. De asemenea, camera are și un balcon, de unde membrii familiei regale aveau o vedere de ansamblu asupra gării.

2. Camera ascunsă din monumentul de pe Muntele Rushmore

Camera ascunsă din monumentul de pe Muntele Rushmore este unul dintre cele mai renumite din lume. Sculptat în stânca Muntelui Rushmore, la o altitudine de 1.745 de metri, monumentul este mai mult decât se vede cu ochiul liber. În interiorul muntelui este săpată o cameră ascunsă care se află în spatele statuilor. Aceasta a fost construită pentru a găzdui o serie de documente despre istoria Statelor Unite ale Americii. Clădirea nu a fost terminată niciodată, deoarece sculptorul care a realizat monumentul a decedat. Camera a fost terminată în anul 1990, atunci când proiectul a fost reluat.

3. Compartimentul secret din statuia lui Da Vinci

Statuia lui lui Leonardo Da Vinci din aeroportul Fiumicino (Roma) a fost dezvelită pe 16 august 1960, iar de atunci milioane de oameni au trecut anual pe lângă ea. Nimeni nu i-a deslușit misterul până în 2006, când în interiorul sculpturii a fost descoperită o încăpere secretă. În 2006, statuia a fost supusă unor lucrări de renovare, iar unul dintre muncitori a făcut faimoasa descoperire: o trapă mică, situată la o înălțime de 9 metri, aproximativ la mijlocul statuii.

4. Camera ascunsă din Turnul Eiffel

Atunci când a proiectat Turnul Eiffel, inginerul Gustave Eiffel și-a rezervat un spațiu pe care l-a transformat în apartament chiar la ultimul etaj al construcției. Acesta nu permitea nimănui să-l viziteze. Spre deosebire de aspectul industrial al turnului, micul apartament e amenajat romantic, cu tapet, mobilier din lemn și picturi în ulei. Apartamentul nu este deschis publicului nici acum, din nefericire. Camera ascunsă din Turnul Eiffel rămâne, cu siguranță, unul dintre cele mai celebre locuri secrete din lume.

5. Minuscula secție de poliție din Trafalgar Square

Cea mai mică secție de poliție din Marea Britanie se află chiar în Piața Trafalgar. Oamenii trec pe lângă ea fără s-o observe. Micuța secție a fost înființată în anii ’30, iar înăuntru este loc doar de o singură persoană. În prezent, stația de poliție nu mai funcționează.

Sursa: Wikipedia, incredibila.ro

UPDATE : Premierul etiopian Abiy Ahmed, distins cu Premiul Nobel pentru Pace... BIOGRAFIE: Laureatul Nobelului Păcii în 2019, Abiy Ahmed, un premier grăbit să schimbe Etiopia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x