Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Ultimele trenduri în materie de podoabe de Crăciun: decorațiuni în formă de homari, conserve de caviar sau sticle de șampanie

Mulți brazi de Crăciun vor arăta în acest an ca un raft de delicatese în Germania, țară care ia decorațiunile de Crăciun mai în serios decât orice alt loc, notează DPA.

Mulți brazi de Crăciun vor arăta în acest an ca un raft de delicatese în Germania, țară care ia decorațiunile de Crăciun mai în serios decât orice alt loc, notează DPA.

Anul acesta podoabele de Crăciun "includ decorațiuni în formă de homari, sticle de șampanie, conserve de caviar sau chiar parmezan", susține Eva Olbrich de la Târgul Mondial de Crăciun de la Frankfurt, care explică preferința pentru aceste decorațiuni prin pasiunea germanilor pentru emisiunile de gătit de la televizor.

O altă tendință o reprezintă decorațiunile în formă de animale, cum ar fi cele reprezentând bufnițe sau păsări flamingo, care se vor regăsi cu siguranță printre podoabele de Crăciun care vor decora brazii din acest an din Germania.

În tendințe sunt și decorațiunile cu temă arctică sau antarctică, în condițiile în care culorile gheții, alb și albastru, sunt la modă.

"Argintiul joacă, la rândul său, un rol important în aspectul bradului. El reprezintă răceala pe care mulți germani o asociază cu Crăciunul", explică analista în tendințe Gabriela Kaiser.

Culorile vii, cum ar fi rozul și auriul, sunt, de asemenea, în tendințe anul acesta în Germania. "Cuprul a fost culoarea la modă anul trecut și va fi din nou anul acesta", explică Claudia Herke de la compania de cercetare a tendințelor Bora.Herke.Palmisano.

"Dacă sunteți în căutarea a ceva mai modern, s-ar putea doriți să alegeți decorațiuni în alb sau negru. Monocromismul ajută la crearea unui aspect destul de avangardist", îi sfătuiește ea pe cei aflați în căutarea decorațiunilor de Crăciun.

"Lucrul cel mai important de reținut este că decorațiunile alese de dumneavoastră trebuie să se potrivească stilul general al casei", avertizează Olbrich. "Dacă camera de zi are tapet și tablouri cu rame aurite, un brad monocromatic nu va arăta bine", precizează ea.

De asemenea, în linie cu tradiția, numeroase decorațiuni de Crăciun din Germania sunt fabricate din materiale naturale sau din ceramică și sticlă, în formă de fructe, precum conurile, ghindele sau castanele.

Sursa: Agerpres

Recomandari