Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un american a pledat vinovat pentru că a încercat să vândă tablouri de Basquiat şi Warhol false în valoare de 6 milioane de dolari

Un bărbat din Los Angeles a fost de acord să pledeze vinovat după ce a fost acuzat de fraudă cu obiecte de artă, el încercând să vândă tablouri de Andy Worhol şi Jean-Michel Basquiat false în valoare de 6 milioane de dolari, scrie The Guardian.

Philip Bennet Righter, 43 de ani, a vândut tablouri pe care a pretins că le-au realizat nume precum Warhol, Keith Haring şi Roy Lichtenstein, au anunţat marţi procurorii federali.

Potrivit unui rechizitoriu, Righter a achiziţionat tablouri false de pe eBay şi de pe alte site-uri şi le falsifica certificatele de autenticitate însoţitoare.

În august 2017, Richter a listat o lucrare pe care a pretins că a pictat-o Basquiat în 1983 şi a scris cuvântul "SAMO" în dreptul ei pe un site de vânzări de artă. Lucrarea s-a vândut pentru 50.000 de dolari.

Pictura a fost declarată fals în 2018 iar site-ul forţat să înapoieze întreaga sumă cumpărătorului.

Righter a admis că folosea lucrările falsificate ca garanţie pentru împrumuturi, precum şi pentru a elimina fraudulos declaraţiile privind impozitul pe venit.

În total, Righter a încercat să păcălească persoane şi organizaţii cu peste 6 milioane de dolari şi a provocat pierderi de cel puţin 758.265 de dolari. Declaraţiile sale frauduloase pentru impozitare au provocat pierderi pentru guvernul american de mai mult de 100.000 de dolari.

Sursa : news.ro

Recomandari