Căutare Live

Un american a pledat vinovat pentru că a încercat să vândă tablouri de Basquiat şi Warhol false în valoare de 6 milioane de dolari

Un bărbat din Los Angeles a fost de acord să pledeze vinovat după ce a fost acuzat de fraudă cu obiecte de artă, el încercând să vândă tablouri de Andy Worhol şi Jean-Michel Basquiat false în valoare de 6 milioane de dolari, scrie The Guardian.

Philip Bennet Righter, 43 de ani, a vândut tablouri pe care a pretins că le-au realizat nume precum Warhol, Keith Haring şi Roy Lichtenstein, au anunţat marţi procurorii federali.

Potrivit unui rechizitoriu, Righter a achiziţionat tablouri false de pe eBay şi de pe alte site-uri şi le falsifica certificatele de autenticitate însoţitoare.

În august 2017, Richter a listat o lucrare pe care a pretins că a pictat-o Basquiat în 1983 şi a scris cuvântul "SAMO" în dreptul ei pe un site de vânzări de artă. Lucrarea s-a vândut pentru 50.000 de dolari.

Pictura a fost declarată fals în 2018 iar site-ul forţat să înapoieze întreaga sumă cumpărătorului.

Righter a admis că folosea lucrările falsificate ca garanţie pentru împrumuturi, precum şi pentru a elimina fraudulos declaraţiile privind impozitul pe venit.

În total, Righter a încercat să păcălească persoane şi organizaţii cu peste 6 milioane de dolari şi a provocat pierderi de cel puţin 758.265 de dolari. Declaraţiile sale frauduloase pentru impozitare au provocat pierderi pentru guvernul american de mai mult de 100.000 de dolari.

Sursa : news.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri