Un asteroid cât un zgârie nori se îndreaptă spre Pământ. Specialiștii NASA avertizează

O bucata de piatra se indreaptă spre Pamant. Un asteroid se va afla in luna februarie la o distanta mai mare cu 11 ori fata de cea dintre Pamant si Terra. 

Imaginați-vă o bucată de piatră de mărimea unui zgârie-nori, asemănător cu Burj Khalifa, care accelerează prin spațiu cu o viteză de 15 ori mai mai mare decât cea mai rapidă aeronavă din lume. Acum, imaginați-vă că bucata de piatră se înndreaptă spre Pământ. Un asteroid se va afla în luna februarie la o distanță mai mare cu 11 ori față de cea dintre Pământ și Terra.

Oamenii de știință la NASA îl consideră „potențial periculos".

Ne putem aștepta ca Pământul să treacă printr-o epocă de gheață în urma impactului cu un asteroid de această dimensiune, potrivit cercetătorilor. Temperaturile medii din întreaga lume ar scădea cu 8 ° C, iar Pământul ar deveni un loc mult mai întunecat, mai rece și mai uscat.

Dacă ar fi să calculăm cel mai rău scenariu, funinginea lăsată de un astfel de obiect ar rămâne în atmosferă timp de aproximativ 10 ani, iar praful lăsat în urmă ar avea nevoie de șase ani pentru a se stabili înapoi pe Pământ.

Foto: Hubble Space Telescope / ESA

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri