Antena Căutare

Un autoportret pierdut al lui Rembrandt, descoperit sub o alta pictura

Un autoportret nefinalizat al artistului olandez Rembrandt a fost descoperit sub o alta pictura, folosindu-se tehnici stiintifice avansate. Nu este vizibil niciun detaliu din fata, insa expertii sustin ca acesta se potriveste cu o imagine din 1633 care are o inscriptie ce atesta ca este realizata de Rembrandt, potrivit BBC.

Pigmentii aflati in straturile ascunse de vopsea au fost detectati cu ajutorul scanarii cu raze X. Autoportretul a fost descoperit sub o lucrare despre care se crede ca este realizata de Rembrandt - "Batran cu barba".

Un expert in opera lui Rembrandt a declarat ca este convins de autenticitatea tabloului, bazandu-se pe similitudini ale stilului de pictura.

Istoricul de arta Ernst van de Wetering, seful Rembrandt Research Project, a declarat ca exista asemanari cheie in tehnicile de pictat intre autoportret si lucrarile autentificate de Rembrandt din anii 1630. Pictura este considerata o lucrare de inceput a artistului.

Sursa: hotnews

Marea Britanie: O bijuterie de doar 20 de euro s-a dovedit a fi o comoara regala... VIDEO! Hainele din aur, lansate peste doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x