Antena Căutare

Un baietel fara cerebel socheaza lumea medicala!

Heather si David Britton vor ca oamenii sa inteleaga cateva lucruri despre fiul lor ghidus de 3 ani, Chase. "Este fericit. Ii spunem micul vrajitor pentru ca ii place sa se tina de sotii. Ii place sa cante, iar telul lui in viata este sa-i faca pe oameni sa rada. Este inconjurat de multa dragoste, iar noi suntem o familie fericita. Povestea lui Chase nu este tragica", povesteste Heather Britton, mama baietelului. Dar, pentru un strain, povestea micutului poate parea sfasaietoare.



Adus pe lume tot prematur, Chase s-a nascut orb. La varsta de un an, doctorii i-au facut micutului un RMN, iar ceea ce au descoperit i-a naucit. Lui Chase ii lipsea complet cerebelul - partea creierului raspunzatoare de emotii, coordonarea reflexelor musculare si asigurarea echilibrului corporal si a locomotiei.

"Doctorii ne-au sunat si nu stiau ce sa ne spuna. Nimeni nu mai vazuse asa ceva pana atunci. Ne-am dus de indata la neurolog, iar acesta ne-a spus: Asa ceva este imposibil. RMN-ul imi indica faptul ca am de-a face cu o leguma! Lucru complet fals. Chase nu este nici pe departe o leguma. Medicii erau pur si simplu consternati si isi puneau intrebari vis-a-vis de cunostintele lor legate de creierul uman", povesteste David Britton.

"Mai multi doctori specialisti din SUA si din Europa au incercat sa dea de cap acestei dileme, insa, nici pana in acest moment, nu am gasit un raspuns. Este un mister!", a declarat, pentru Fox News, dr. Adre du Plessis, seful clinicii de Neonatologie din Washington.

Lui Chase ii lipseste, de asemenea, si partea creierului raspunzatoare pentru functii precum dormitul sau respiratul. In locul acesteia medicii au gasit, in schimb, un fluid. Interesant este faptul ca, in timpul sarcinii, Heather a fost indeaproape monitorizata. Creierul fatului a fost fotografiat in diferite etape ale dezvoltarii fetale, iar imaginile arata clar ca, la un moment dat, Chase a avut cerebel. "Aceasta este de fapt o parte fundamentala a dilemei. Daca, la un moment dat, a existat cerebelul, ce s-a intamplat cu el ulterior?", se intreaba du Plessis.

Independent de intrebarile medicilor legate de starea de sanatate a micutului, sotii Britton stiu un singur lucru: Baiatul lor face lucruri pe care, in mod normal, in lipsa cerebelului, nu ar fi trebuit sa le faca.

"Acum invata sa mearga. Lucruri pe care, in baza diagnosticului, nu ar fi in stare sa le faca, Chase le face. Merge cu bicicleta, foloseste creionul sau foarfeca si, mai nou, ii place sa se joace pe ipod cu fratele lui Alex. In plus, avem o camera speciala, dotata cu lumini si sunete de tot felul pentru a-i stimula la maxim simturile. Iar mesajul meu este simplu: Nu va abandonati copiii!

Nu credeti chiar tot ce va spun doctorii. Nu ma intelegeti gresit. Iubesc medicii. Dar si ei se pot insela... Chase este un copil sanatos si destept. Doar ca functiile motorii se dezvolta mai lent. Oamenii pot privi aceasta poveste ca fiind una tragica. Dar totul depinde de modul in care privesti viata. Poti fi furios sau poti fi recunoscator pentru ceea ce ti s-a dat. Chase trebuia sa fie cu noi! A fost sortit sa faca parte din familia noastra",
a mai spus Heather Britton.

Citeste si Jurnalul!

VIDEO! Matador ranit de un taur chiar inainte sa moara... Un american a supravietuit 5 zile in desert cu lichidul pentru spalarea parbrizului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x