Antena Căutare

Un bărbat a fost găsit după aproape o jumatate de secol cu ajutorul unui video realizat pe internet! „A plâns ca un bebeluş”

Un bărbat din Bangladesh, căutat de familia lui de aproape o jumătate de secol, a fost regăsit de rudele sale graţie unei înregistrări video, devenită virală pe Facebook, în care bărbatul solicita ajutor pentru un tratament medical.

Un bărbat a fost găsit după aproape o jumatate de secol cu ajutorul unui video realizat pe internet! „A plâns ca un bebeluş”
Bărbat găsit cu ajutorul internetului

Habibur Rahman era un om de afaceri de 30 de ani şi tatăl a patru copii în oraşul Sylhet din nord-estul ţării în momentul în care a dispărut în 1972 după o deplasare în scopuri profesionale în oraşul portuar Chittagong, a relatat luni familia sa.

Rudele lui, din care cele mai multe trăiesc în prezent în străinătate, l-au căutat timp de mulţi ani, însă fără succes. Până când soţia unuia dintre nepoţii lui, care locuieşte în străinătate, l-a remarcat într-o înregistrare video publicată în această lună pe Facebook. „Ea ne-a alertat şi ne-am grăbit cu toţii la spital, unde l-am descoperit pe bunicul meu în viaţă”, a declarat Kefayat Hussain, unul dintre cei 13 nepoţi ai bărbatului dispărut şi care locuieşte în Sylhet.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a spus că Habibur Rahman a confirmat numele soţiei sale, decedată în 2000 fără să îl fi regăsit, şi ale altor membri ai familiei. Potrivit asistentei Rajiya Begum, care îl îngrijeşte pe bătrân de cinci ani, acesta a devenit un ascet care trăieşte în sanctuarele sufite din districtul Moulvibazar, la sud de Sylhet.

Bărbatul a fost internat la spitalul din Sylhet la începutul acestei luni după ce şi-a fracturat un braţ. Neavând mijloacele pentru a finanţa operaţia, asistenta lui i-a cerut altui pacient să realizeze o înregistrare video şi să o distribuie pe Facebook, încercând să strângă astfel fondurile necesare pentru acea intervenţie chirurgicală.

Promovată şi distribuită de alţi internauţi, secvenţa video a fost în cele din urmă vizualizată de cel puţin 1 milion de ori. „La început nu ne-a recunoscut, dar apoi, când i-a văzut pe verişorii mai vârstnici ai tatălui meu, a ştiut imediat că eram rudele sale. A plâns ca un bebeluş”, a declarat Kefayat Hussain.

„Ne-a pus multe întrebări despre bunica şi unchii mei care trăiesc în străinătate”, a adăugat el. Familia lui Habibur Rahman a declarat că nu cunoaşte motivele dispariţiei sale, dar se bucură de faptul că acesta a fost descoperit în viaţă.

Al treilea fiu al său, Jalal Uddin, avea un an şi jumătate când tatăl lui a dispărut.“Inima mea a sângerat timp de 48 de ani, pentru că abia îmi aminteam chipul tatălui meu”, a dezvăluit el pentru AFP. Rude ale bărbatului urmează să sosească în curând în Bangladesh din Marea Britanie şi Statele Unite pentru a participa la această reuniune familială nesperată şi neaşteptată.

Cruzime într-un parc de distracții! Au legat un porc de picioare și l-au silit să facă bungee jumping - VIDEO... Noua hrană a viitorului! Cercetătorii au creat o proteină din aer, apă și electricitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x