Căutare Live

Un bărbat a stat de vorbă cu Dumnezeu și i-a ȘOCAT pe neurologi: "A îngheţat, s-a uitat la tavan și a strigat că Dumnezeu se apropie de el"

Un pacient care trecea printr-un tratament pentru epilepsie a avut parte de o experiență inedită, care l-a făcut să "vadă" şi să converseze cu figura Lui Dumnezeu. Pacientul, în vârstă de 46 de ani, era conectat la un scaner cerebral de EEG (electroencefalogramă).

Un pacient care trecea printr-un tratament pentru epilepsie a avut parte de o experiență inedită, care l-a făcut să "vadă" şi să converseze cu figura Lui Dumnezeu. Pacientul, în vârstă de 46 de ani, era conectat la un scaner cerebral.

Deși nu era un om credincios, acesta se declară everu, informează Science Alert.

Se pare că scanările cerebrale au surprins o activare în banda gamma de jos (30-40 Hz), în cortexul prefrontal stâng. În momentul experienţei supranaturale, s-a activat cealaltă parte a creierului, care îi provocau crizele de epilepsie.

Toata viața, bărbatul s-a luptat cu o epilepsie localizată în lobul temporal din dreapta (TLE). Crizele pot determina emoţii ciudate, poate scoate la suprafaţă amintirile vechi sau halucinaţii cu voci, muzică, oameni, mirosuri sau gusturi. Aceste experienţe pot dura de la câteva secunde, până la câteva minute.

"În timp ce stătea culcat pe pat, pacientul a ”îngheţat” brusc, s-a uitat la tavan timp de câteva minute, afirmând mai târziu că a simţit că Dumnezeu se apropia de el. Apoi a început să scandeze rugăciuni în linişte, şi-a căutat kippa lui, şi-a pus-o pe cap, scandând rugăciunile tot mai excesiv.

Apoi, brusc, a ţipat "Tu eşti Adonai (numele Dumnezeului ebraic) Dumnezeul!" afirmând mai târziu că Dumnezeu i s-a arătat, cerându-i să aducă mântuirea poporului lui Israel", relatează medicii.

”Destul de înfricoşătoare situaţia. Pacientul şi-a scos electrozii EEG de pe el şi a pornit să colinde spitalul, spunând tuturor pe care îi vedea că: "Dumnezeu m-a trimis la tine", spun cercetătorii de la Universitatea Hadassah Hebrew din Israel.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri