Antena Căutare

Un bărbat a rămas șocat atunci când a văzut că o poză cu piciorul lui amputat este folosită pentru pachetele de tigări fără consimțământul lui

Un bărbat din estul Franței a rămas șocat după ce a realizat că o fotografie cu piciorul lui amputat a fost utilizată pe pachetele de țigări fără consimțământul lui. 

Un bărbat din estul Franței a rămas șocat după ce a realizat că o fotografie cu piciorul lui amputat a fost utilizată pe pachetele de țigări fără consimțământul lui.

Imaginea a fost menită să avertizeze oamenii despre pericolele asociate cu fumatul, însoțite de un mesaj care spunea că „fumatul îți blochează arterele”.

Cu toate acestea, omul fără nume, de 60 de ani, originar din Albania, nu și-a pierdut piciorul din cauza fumatului. Piciorul său a fost amputat după un incident din 1997 în Albania.

După cum a raportat BBC News, avocatul omului se adresează acum Comisiei Europene pentru a încerca să afle ce sa întâmplat.

Imaginea a fost găsită pentru prima dată de fiul bărbatului, care a recunoscut arsurile și cicatricile distinctive ale tatălui său în timp ce cumpăra tutun în Luxemburg.

Fiica acestui bărbat a trimis un mesaj ziarului regional Le Républicain Lorrain: „Fratele meu se întorcea din Luxemburg. Fără să spună un cuvânt, a pus un pachet de țigări pe masă. Am fost uimiți. Nu am crezut. Familia mea a realizat până la urmă că este într-adevăr o imagine a piciorului tatălui. E tatăl nostru. Cicatricile sale sunt caracteristice”.

Omul a susținut că imaginea a fost folosită fără permisiunea lui și crede că aceasta a fost obținută de la un spital pe care l-a vizitat pentru a discuta despre un potențial apart de mers pe jos.

Un bărbat a rămas șocat atunci când a văzut că o poză cu piciorul lui amputat este folosită pentru pachetele de tigări fără consimțământul lui

Avocatul familiei, Antoine Fittante, a confirmat că piciorul de pe pachetul de țigări aparține omului în cauză și a explicat că, clientul său se simte "trădat".

Potrivit BBC News, domnul Fittante a spus: „Fiecare cicatrice este specifică, unică. Acest om are și semne de arsură pe celălalt picior, este foarte clar. Un expert nu va avea probleme în identificarea imaginii. Este destul de incredibil că o persoană se află pe pachetul de țigări fără acordul lui în Uniunea Europeană. Clientul meu se simte trădat, rănit în demnitatea sa, văzând-și disabilitatea pe pachetele de țigări în magazinele de tutun, trebuie să recunoaștem că nu e foarte plăcut”.

Fittante a contactat acum spitalul pentru a întreba cum de a fost folosită fotografia piciorului omului în acest scop.

Comisia Europeană, care deține responsabilitatea finală pentru distribuția imaginilor de pachete de țigări din UE, a fost, de asemenea, contactată.

Dl Fittante a explicat că, de obicei, Comisia ar folosi imagini preluate dintr-o bază de date, după ce au fost verificate și publicate cu acordul persoanei fotografiate.

Sursă: UNILAD

Un avion cu o istorie specială, amplasat la intrarea în Buzău. Monumentul, inaugurat în prezenţa a peste 2.000 de persoa... Brand-ul de hoteluri Hilton serbează 100 de ani de la înființare. Un localnic din Texax a cumpărat un hotel în anul 1919...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x