Antena Căutare

Un barbat din Botosani are o colectie impresionanta - 500 de masinute!

Iubeste cartile, dar parca tot mai mult indrageste masinutele. Un bibliotecar din Botosani detine o colectie impresionanta, de aproape 500 de machete, in valoare de peste cinci mii de euro. Oricum, nu le-ar vinde pentru nimic in lume. Fiecare dintre bijuteriile lui pe patru roti, in miniatura, are o poveste.

Nici mai mult nici mai putin de 300 de dolari - atat valoreaza cea mai pretioasa piesa a colectiei. Bibliotecar de meserie, barbatul de 31 de ani a facut o adevarata pasiune pentru masinute. Povestea acestei "mici nebunii" incepe din copilarie. A cumparat prima macheta in clasa a doua, cu banii pe biletul de la un spectacol.

Colectia s-a marit in timp si, odata cu ea, si valoarea ei. Acum, depaseste 5.000 de euro. “Prefer machetele dintr-o anumita perioada. Mai exact, '50, '60, pana pe la mijlocul anilor '70. Ma refer la modelele produse in acea perioada”, spune el.

Nu banii conteaza, insa. Sabin Parvan petrece ore curatand machetele, aranjandu-le in rafturile special amenajate si, in primul rand, cautand pe internet informatii despre istoria si datele tehnice ale fiecarei masini in parte.

Cinci alpinisti clujeni au reusit sa cucereasca varful Kilimanjaro... Se apropie Craciunul. Cum te pregatesti?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x