Căutare Live

Un californian este suspectat că a importat ilegal un mozaic antic din Siria

Furtul de opere de artă rămâne din păcate un obicei în timpul conflictelor armate. Pe 24 iulie, un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost acuzat că a importat ilegal un mozaic antic din Siria. Totul a început în 2016, la Palmdale, în nordul oraşului Los Angeles, potrivit Le Figaro.

Agenţii FBI şi anchetatorii au confiscat acest mozaic din casa lui Mohamad Yassin Alcharihi. Intervenţia a fost urmată de o anchetă de "contrabandă de obiecte furate provenind se pare dintr-o zonă de conflict străină de Statele Unite", potrivit biroului procurorului.

După ce serviciul de vamă şi de imigraţie al SUA şi conform plângerii guvernului, bărbatul a susţinut că a importat legal un mozaic şi alte piese, între care vase cu o valoare totală de 2.199 de dolari.

Mozaicul având o valoare mult mai mare, el a recunoscut mai târziu că a plătit 12.000 de dolari pentru aceste obiecte probabil de pe piaţa neagră. Mohamad Yassin Alcharihi ar trebui să apară luna viitoare în faţa unui tribunal federal.

Mozaicul de aproape o tonă este în custodia guvernului pentru a fi studiat. Potrivit unui expert, opera "este un mozaic autentic din perioada bizantină reprezentând mitologia romană" şi în special pe semizeul Hercule.

Originea sa a fost de asemenea identificată pentru că obiectul este "conform iconografiei mozaicurilor găsite în Siria, în special în şi din jurul oraşului Idlib".

Din 2011, Siria este pradă unui război civil între gurpări rebele, susţinute de Turcia, şi forţele guvernamentale siriene conduse de Bachar al-Assad şi susţinute de Rusia.

Oraşul Idlib şi regiunea sa nu fac excepţie. În prezent, zona este foarte instabilă. Cu scopul de a proteja bunurile culturale siriene ameninţate de acest război, numeroase ţări, între care SUA, au adoptat restricţii privind importurile de material arheologic provenind din ţară.

Sursa: News.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri