Antena Căutare

Un castel din județul Bistriţa-Năsăud va fi reabilitat cu cinci milioane de euro

Aproape cinci milioane de euro se investesc în judeţul Bistriţa-Năsăud pentru modernizarea unui castel! Monumentul istoric se află pe un domeniu de câteva hectare lungime, în comuna Şieu, iar construcţiile de reabilitare au început deja.

Aproape cinci milioane de euro se investesc în judeţul Bistriţa-Năsăud pentru modernizarea unui castel. Monumentul istoric se află pe un domeniu de câteva hectare lungime, în comuna Şieu, iar construcţiile de reabilitare au început deja. Până la sfârşitul anului viitor, autorităţile speră ca domeniul să devină destinaţie turistică.

Fiecare porţiune din curtea castelului de la Posmuş este plină de istorie. Castelul care astăzi arată ca o ruină, pe vremuri era un un loc de întrunire al cancelarilor. În curtea domeniului de câteva hectare erau plantate mii de flori şi de copaci, iar pe margine se aflau magaziile şi grajdul. În spate era clădirea principală, iar în faţă bastionul, în care se afla o capelă.

În urmă cu două secole, castelul a fost construit în stil baroc de cancelarul Transilvaniei, proprietarul de drept al domeniului. După ce a trecut pe rând printr-un incendiu şi o revoluţie, domeniul a fost distrus. Localnicii îşi amintesc cu nostalgie de imaginea impresionantă a castelului de altădată.

Acum autorităţile din comuna Şieu, împreună cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, vor reabilita întregul domeniu, cu cinci milioane de euro, din fonduri europene.

După ce va fi reabilitat, castelul va găzdui ateliere de creaţie artistică, săli expoziţionale, o bibliotecă, sală de conferinţe şi, desigur, va putea fi vizitat de turişti.

Monumentul istoric se află pe un domeniu de câteva hectare lungime, în comuna Şieu, iar construcţiile de reabilitare au început deja.

Pilotul unui avion cu 233 de pasageri la bord a aterizat, la linie, într-un lan de porumb în Rusia. Imaginile sunt viral... Schimbare radicală de viață: O femeie care a consumat toate drogurile posibile până la vârsta de 18 ani, acum câștigă 12...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x