Antena Căutare

Un chinez a incercat sa scoata din Rusia 28 de Kg de labe de urs himalayan

Vamesii rusi din tinutul Primorie, Extremul Orient rus, au retinut un lot de labe de urs, pe care un cetatean chinez incerca sa-l scoata ilegal din Rusia, relateaza, RIA Novosti, citand reprezentanti ai Serviciului vamal

Conform Agerpres, labele de urs sunt considerate o delicatesa in bucataria chineza. In plus, la fel ca si coarnele si oasele altor animale, ele constituie materie prima pentru anumite leacuri din medicina orientala traditionala.

Incarcatura a fost identificata la controlul automobilului de catre echipa de inspectie la iesirea din regiunea rusa Primorie spre China.

"La controlul masinii, in garnitura a fost identificat un obiect suspect. Vamesii au controlat si au descoperit pachete in care se aflau 24 de labe de urs inghetate, in greutate de 28 de kilograme", a afirmat un reprezentant al Serviciului vamal pentru agentia rusa de presa.

Soferul chinez a afirmat ca a cumparat labele de urs din Rusia si intentiona sa le utilizeze in China pentru leacuri.

Vamesii au transmis incarcatura inspectiei veterinare. Potrivit unor date preliminare, sunt labe de urs himalayan, specie care populeaza sudul regiunii Habarovsk din Primorie.

Ursul himalayan se distinge prin pata alba-maronie in forma de litera "V" pe piept, este aproape de doua ori mai mic decat ursul brun si se hraneste, in mare, cu vegetatie. Aceasta specie a fost inscrisa, multa vreme, pe lista speciilor ocrotite de lege, dar din 1989, ursul himalayan poate fi vanat.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: beacononline.wordpress.com

Dupa 5 milenii, Omul Zapezilor isi dezvaluie secretele... VIDEO! Parada cu masini de epoca la Vilnius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x