Antena Căutare

Arca lui... Iacob! Un constantean construieste cea mai mare barca din Romania!

Pentru multi dintre noi, serviciul este doar un mod prin care reusim sa ne platim facturile, sa ne hranim, sa ne imbracam si sa incercam sa fim fericiti. Fericiti in putinul timp care ne mai ramane intre slujba si alte obligatii. Asta pentru ca, de cele mai multe ori, serviciul pe care il avem nu coincide cu pasiunea noastra. E trist, dar adevarat.

Exista si cazuri fericite. Astazi vi-l prezentam pe cel al unui constantean. Are 71 de ani, dar nu vrea sa fie inca un pensionar care se plimba prin parcuri. Dupa o viata dedicata ambarcatiunilor, omul construieste cea mai mare barca din Romania, la bordul careia vrea sa faca ocolul Pamantului.

Pe Iacob Fintescu l-am gasit in alelierul sau din Constanta. Aproape ca nu l-am zarit, ascuns in chila uriasa a unei nave. Este incununarea unei vieti de munca. Proiectul lui de suflet. De cand se stie, construieste barci.

De cate ori vorbeste de ambarcatiuni, in ochi i se aprinde o lumina puternica. Multi am uitat cum se numeste. Este fericirea nascuta din pasiune.

Nimic nu-i tradeaza cei 71 de ani. De cand se stie a construit barci si nu vrea sa se opreasca.

Multi oameni, dupa decenii de munca, asteapta pensia ca pe o gura de aer. Nu e si cazul domnului Fintescu. Viata lui este ca un roman de aventuri. A strabatut marile si oceanele lumii. Si nu a plecat pe mare decat in barcile pe care le-a construit cu mana lui. Cand povesteste despre ele, fata i se lumineaza.

Insa niciuna dintre ambarcatiunile pe care le-a construit nu se compara cu ultimul sau proiect. Iacob Fintescu construieste deja cea mai mare ambarcatiune din Romania. Iar dupa ce ambarcatiunea mamut va fi gata de drum, domnul Fintescu e decis sa plece in lume.

Un leopard se alinta mai ceva ca o pisica atunci cand ingrijitorul il mangaie... Horoscopul sanatatii cu Anca Martin: "Fecioarele si Pestii trebuie sa consume multe vitamine"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x