Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Noi îi tăiem, alții îi apără! Un copac ocrotit de lege a fost salvat, cu ajutorul unei macarale

În timp ce în România ne confruntăm în continuare cu tăieri ilegale de copaci, un exemplu demn de lăudat vine de la Timişoara. Reprezentanţii Spitalului Clinic Municipal au venit cu ideea de a salva un copac de peste şase tone. În loc să fie tăiat, arborele a fost scos din pământ cu tot cu rădăcini şi mutat la câţiva metri distanţă, în Parcul Botanic.

În timp ce în România ne confruntăm în continuare cu tăieri ilegale de copaci, un exemplu demn de lăudat vine de la Timişoara. Reprezentanţii Spitalului Clinic Municipal au venit cu ideea de a salva un copac de peste şase tone. În locul în care acesta era de zeci de ani, s-a decis construirea unui buncăr de radioterapie. Dar în loc să fie tăiat, arborele a fost scos din pământ cu tot cu rădăcini şi mutat la câţiva metri distanţă, în Parcul Botanic.

Fiecare mişcare a fost făcută cu o grijă extraordinară. Nici măcar o tufă de trandafir din Parcul Botanic nu a fost afectată de utilaje. Până când copacul va prinde rădăcini bune, la propriu, în noua locaţie, el va rămâne ancorat pentru a fi protejat în caz de vijelie.

Mutarea a fost necesară după ce pe locul unde era Arborele de Tisa, ocrotit de lege, urmează să se construiască un buncăr de radioterapie. În buncărul care va fi construit pe locul unde se afla arborele va fi adus un accelerator liniar pentru tratamentul cancerului, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

Recomandari