Antena Căutare

Adevărul din spatele imaginii ce a făcut înconjurul lumii pe internet! De ce stau medicii și asistentele la coadă lângă un băiețel 

Un copil în vârstă de doar opt ani de zile, care a suferit un stop cardiac, a primit o nouă șansă la viață, după ce o echipă medicală nu s-a dat bătută și i-a aplicat masaj cardiac timp de cinci ore. 

Un copil în vârstă de doar opt ani de zile, care a suferit un stop cardiac, a primit o nouă șansă la viață, după ce o echipă medicală nu s-a dat bătută și i-a aplicat masaj cardiac timp de cinci ore.

S-a întâmplat în estul Chinei, în orașul Changzhou, acolo unde nu mai puțin de 30 de membri medicali s-au luptat din răsputeri să-i salveze viața băiețelului care suferise o miocardită acută.

Conform China Daily, băiatul de opt ani a fost internat pe 20 septembrie, din cauza miocarditei acute, la Spitalul de Pediatrie din Changzhou. Situația lui, însă, s-a agravat, iar de curând, viața i-a fost pusă în pericol. Medicii și asistentele, însă, nu s-au dat bătuți. Timp de cinci ore, aceștia i-au aplicat 30.000 de compresii toracice.

Ba mai mult, în imaginea făcută publică se pot vedea zeci de membri ai echipei medicale, medici și asistente, în fața patului copilului pentru a le veni rândul să practice compresiile toracice, vitale pentru a menține ritmul cardiac.

Personalul a fost nevoit să recurgă la acest tratament manual deoarece spitalul nu dispunea de un echipament ECMO, care asigură oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană și care i-ar fi putut administra automat aceste compresii.

Aceste manevre au fost necesare timp de cinci ore, timp în care un echipament ECMO a fost adus de la un spital din Shanghai, care se afla la distanța de 155 km de Changzhou) și care s-a oferit să vină în ajutorul copilului.

Acum, starea lui de sănătate evoluează favorabil, iar inima lui a început să bată normal. În continuare, micuțul se află internat și urmează un tratament.

Credit foto: La Vanguardia

Transformarea spectaculoasă a bărbatului care era ”prea gras pentru a face dragoste”! Cum arată acum ... Maria Ghiorghiu, profeție îngrozitoare despre România: „Văd ambulanțe, medici și asistenți adunați în acel loc. Să ne ru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x