Antena Căutare

Un documentar realizat de străini ne face de rușine! Ce treabă are Nicolae Ceaușescu cu hackerii români?

Compania Norton, care produce antiviruși, a publicat un documentar despre hackerii din România.

Compania Norton, care produce antiviruși, a publicat un documentar despre hackerii din România. Este vorba despre celebrul Hackerville, adică Râmnicu Vâlcea, la care toată lumea se raportează drept un cuib al hackerilor. Dacă ar fi să crezi documentarul, românii sunt ași la spart servere, dar realitatea e mult diferită.

“În căutarea celui mai periculos oraș de pe Internet”, acesta e titlul dat de Norton documentarului despre hackeri români și despre Hackerville. Conform videoclipului companiei, la două ore de București și într-o comunitate de circa 100.000 de locuitori sunt unii dintre cei mai temuți hackeri ai lumii. Poate că România a avut câțiva hackeri de-a lungul timpului, dar ei nu sunt acei oameni capabili să intre în orice sistem, ci intră acolo unde neatenția oamenilor e mai mare decât ar trebui.

Documentarul Norton vorbește despre Marcel Lazăr alias Guccifer, Robert Butyka alias Iceman și Răzvan Cernaianu alias Tinkode. Pe rând, Guccifer a reușit să acceseze niște adrese de mail, printre care și pe ale Corinei Crețu sau George W. Bush, Iceman a obținut acces în câteva servere uitate de lume la începutul anilor 2000, iar Tinkode a accesat diverse site-uri mari, exploatând, în general, vulnerabilități de tip SQL Injection.

Citeste AICI continuarea articolului!

Barack Obama și fotografia care a cucerit lumea! Președintele SUA - tânăr și fericit alături de copii... Cea mai înaltă construcție din piese de domino: Șase metri în înălțime și peste 10.000 de piese! Imagini INEDITE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x