Antena Căutare

Se spune că ești ceea ce mănânci, iar acest lucru o demonstrează și rechinii. Un festin de pe fundul oceanului a șocat o echipă de scafandrii

Cercetătorii care explorau adâncimile oceanului pentru a căuta un naufragiu din timpul celui de-al doilea Război Mondial au dezvăluit un videoclip în care un grup de rechini se hrăneau cu un alt rechin. Festinul a șocat echipa de cercetători care spun că nu au mai văzut niciodată așa ceva.

Cercetătorii care explorau adâncimile oceanului pentru a căuta un naufragiu din timpul celui de-al doilea Război Mondial au dezvăluit un videoclip în care un grup de rechini se hrăneau cu un pește-spadă. Festinul a șocat echipa de cercetători care spun că nu au mai văzut niciodată așa ceva.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Echipa NOAA Explorare și Cercetare a Oceanului a înregistrat un grup de rechini de adâncime care aveau un festin, hranindu-se cu un pește spadă mort la aproximativ 1447 de metri sub suprafața de pe coasta din Carolina de Sud. În film se afișează cel puțin 11 rechini care devorează un pește spadă de opt metri.

Articolul continuă după reclamă

Dar asta nu e tot. Un pește osos, cunoscut sub numele de "wreckfish", apare din spatele vehiculului autorizat de la distanță al cercetătorilor și mușcă un rechin, înghițindu-l până la jumătate, lăsându-i doar coada atârnată.

Este un filmuleț greu de digerat și necesită timp să realizăm ceea ce acești cercetători numesc "eveniment văzut o dată în viață".

Se spune că ești ceea ce mănânci, iar acest lucru o demonstrează și rechinii. Un festin de pe fundul oceanului a șocat o echipă de scafandrii

Echipa NOAA declară că este puțin obișnuit ca rechinii de mare adâncime să se afle într-un grup, dacă nu există un pachet de hrană în apropiere.

Peter Auster, cercetător științific principal la Mystic Aquarium și profesor de cercetare emerit de la Universitatea din Connecticut, a declarat că acești rechini au călătorit probabil mult timp pentru a se hrăni cu acest pește-spadă. Oamenii de știință numesc acest lucru "căderea hranei".

"Când se produce o cădere mare de hrană, cum ar fi o spadă de 250 de kilograme, capacitatea de a detecta și a localiza hrana și de a maximiza aportul de alimente este cheia creșterii și a supraviețuirii", a scris Auster pentru unul dintre jurnalele de misiune ale NOAA .

Un pește osos a mâncat un rechin întreg, în timp ce un grup de rechini s-au bucurat de un pește-spadă. Toată lumea era înfometată.

Hrana nu a fost îndeajuns pentru toți oaspeții, astfel încât, prădătorii mai mari s-au hranit cu prădători mai mici.

"Folosind vehiculul [acționat de la distanță] pentru acoperire, s-a demonstrat abilitatea peștilor mari de pradă să se hrănească cu rechini mai mici", a scris Auster.

Videoclipul le oferă cercetătorilor multe informații despre funcționarea interioară a mării adânci.

"Acest eveniment rar și surprinzător ne lasă mai multe întrebări decât răspunsuri, dar aceasta este natura explorării științifice", a scris Auster.

Două proiectile din Al Doilea Război Mondial au fost găsite pe teritoriul României... Christopher Nolan şi Barbra Streisand au donat peste un milion de dolari pentru stâlpii din Muzeul Academiei Americane d...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x