Antena Căutare

Un francez a gasit o comoara pe un ghetar de pe Mont Blanc!

Un alpinist francez a descoperit o cutie cu pietre pretioase in valoare de sute de mii de euro pe un ghetar de pe Mont Blanc, provenind probabil din prabusirea unui avion indian in urma cu zeci de ani

Tanarul alpinist, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a descoperit o cutie metalica in timp ce escalada ghetarul Bossons. Inauntru se aflau mici saculete, din care unele purtau inscriptia "Made in India", care contineau nestematele.

Valoarea pietrelor pretioase, smaralde, safire si rubine, a fost evaluata la aproximativ 200.000 de euro de catre un bijutier local. Acestea au fost predate jandarmeriei la inceputul lunii septembrie.

Doua avioane indiene s-au prabusit pe Mont Blanc in 1950 si 1966. De atunci, alpinistii descopera frecvent bucati din aeronave, valize sau chiar ramasite umane. In august 2012, doi alpinisti din Chamonix au gasit o valiza diplomatica indiana continand taieturi din ziare, pe care au predat-o autoritatilor indiene.

Autoritatile franceze vor trebui acum sa le contacteze pe cele indiene pentru a gasi proprietarul sau mostenitorii acestuia.

Foto: Hepta

Horoscop financiar si profesional, cu Anca Martin: "Berbecii si Capricornii trebuie sa fie atenti la bani"... Comorile Romaniei: Alexandra Dariescu, prima romanca ce a urcat pe scena Royal Albert Hall din Londra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x