Antena Căutare

Uimitor! Ce s-a întâmplat după ce un medic a prescris pacienţilor săi bolnavi de plămâni o terapie prin cântec

Un medic din Ungaria a prescris pacienţilor săi cu boli pulmonare cronice o nouă formă de terapie fizică şi spirituală, şi anume să cânte în public, într-un cor, relatează Reuters.

Un medic din Ungaria a prescris pacienţilor săi cu boli pulmonare cronice o nouă formă de terapie fizică şi spirituală, şi anume să cânte în public, într-un cor, relatează Reuters.

Corul ”Respiraţie pentru suflet”, format în primăvara acestui an, a susţinut săptămâna trecută al doilea său spectacol, în salonul de bal al unui hotel din Budapesta.

Membrii corului, dintre care mulţi suferă de boală pulmonară obstructivă cronică şi care au fost selectaţi din mai multe spitale din Ungaria, au spus că muzica le-a îmbunătăţit calitatea vieţii.

”Nu m-am gândit niciodată că aş putea cânta vreodată. După zilele cenuşii, acesta este un loc unde mă simt bine...am observat că după ce cânt pot să respir mult mai uşor”, a spus Maria Aranyi, în vârstă de 74 de ani, care suferă de o formă gravă de astm de peste zece ani.

Mulţi pacienţi cu boli pulmonare au devenit inhibaţi în viaţa de zi cu zi şi tot mai izolaţi, iar cântatul în cor le-a adus noi prieteni.

Medicul Katalin Vardi a venit cu această idee după ce a aflat că pacienţi cu afecţiuni similare din alte ţări au beneficiat datorită muzicii.

Vardi a spus că aceste concerte au dat un nou sens al vieţii pentru oameni care trebuie să trăiască cu gândul că simptomele lor se pot înrăutăţi odată cu progresia bolii.

Cântecele au fost selectate potrivit abilităţilor pacienţilor de către dirijorul Gyorgy Philipp, care a spus că aceste concerte sunt o mare provocare pentru aceşti oameni care nu au mai urcat pe scenă.

Bombă! Un „călător în timp” a venit din anul 3700 cu o avertizare colosală. Ce război cumplit ne paște... Ineleț, locul unde se ajunge doar cu scara. ”Popa vine de patru ori pe an. Și moartea suie greu”. Fiecare copil are comp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x