Antena Căutare

Un mesaj trimis într-o sticlă şi-a găsit destinatar după o călătorie de trei ani pe ocean. Ce scria în el

Un adolescent a scris un mesaj, l-a introdus într-o sticlă și l-a aruncat în valurile Oceanului Atlantic. Nu e nici primul, nici ultimul care a făcut asta, atât că sticla lui cu mesaj și-a găsit și destinatar, după trei ani de călătorit. Destinatarul a făcut tot posibilul să dea de urma celui care l-a lansat pe apă.

O sticlă cu un mesaj înăuntru, o vedem cu plutește în apă
Un mesaj trimis într-o sticlă şi-a găsit destinatar după o călătorie de trei ani în Oceanul Atlantic | Shutterstock

Sean Smith, în vârstă de 16 ani acum, este emițătorul mesajului. Acum trei ani, el era cu părinții în vacanță, în Rhode Island, Statele Unite, când a decis să încerce un lucru nou. A scris câteva mesaje și le-a introdus în sticle, apoi le-a dat drumul pe apele Oceanului Atlantic, a relatat BBC.

Un mesaj trimis într-o sticlă şi-a găsit destinatar după o călătorie de trei ani pe ocean. Ce scria în el

Sean a scris atunci, într-un mesaj introdus în sticlă: "Este Ziua Recunoştinţei. Am vârsta de 13 ani şi vizitez rude în Rhode Island. Sunt din Vermont. Dacă acest mesaj este găsit, trimiteţi un e-mail la [email protected]".

La aproape trei ani din ziua când a trimis mesajul pe apă, adolescentul a rămas uimit când a văzut că una dintre sticlele lui și-a găsit destinatar. Ce este interesant este că mesajul lui a fost găsit tot de un adolescent, aflat de cealaltă parte a Oceanului Atlantic, la 3.200 de kilometri distanţă. Christian Santos, în vârstă de 17 ani, a descoperit sticla cu mesajul lui Sean în apele insulelor Azore, arhipelag portughez din Atlantic.

Christian a declarat pentru Bostin Globe că a văzut sticla plutind în timp ce era la pescuit cu vărul lui, într-o zonă unde apa nu era adâncă și de unde, de obicei, băiatul mai strânge gunoaie.

"Am luat-o, m-am uitat înăuntru şi acolo era o hârtie. Mi s-a părut interesant şi am mers să o arăt mamei", a povestit el. Mama lui Christian, Molly Santos, i-a spus că mesajul era din apropiere de Massachusetts, unde Christian s-a născut şi unde a trăit înainte de a se muta în Azore.

Curioşi să afle mai multe, Christian şi mama lui au decis să îi dea de urmă autorului mesajului. Ei au trimis un e-mail la adresa indicată în mesaj, dar nu au primit răspuns deoarece Sean uitase între timp de sticla respectivă.

Într-un final, mesajul a ajuns la Sean, după ce mama lui Christian a anunţat descoperirea pe reţelele de socializare. Foarte mulți oameni au fost interesați să descopere cine a scris mesajul, iar vestea s-a răspândit rapid pe Internet și așa a ajuns și la Sean.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O săptămână mai târziu, Sean a văzut ştirea despre mesajul lui. A fost uimit, a povestit el pentru CBS News. "Unele dintre mesajele mele au fost găsite nu mult după aceea, dar doi ani şi jumătate mai târziu am uitat complet că am făcut asta", a mai afirmat Sean.

Cei doi adolescenți ar putea deveni prieteni buni, în urma acestei întâmplări. Cât despre Christian Santos, el a spus că va încerca să menţină legătura cu Sean. "Este o întâmplare specială, într-adevăr", a adăugat Sean Smith.

Solstițiul de vară 2021. Cea mai lungă zi din an este pe 21 iunie. Câte ore de lumină va avea ziua și ce tradiții sunt r... Luke Bohm are 6 ani, dar corpul unui bărbat de 60. De ce îmbătrânește atât de repede micuțul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x