Antena Căutare

Un mormant vechi de 1.000 de ani cu 80 de schelete a fost descoperit in Peru

Arheologii care sapau intr-un mormant din Peru au descoperit osemintele a 80 de persoane printre care si copii care par sa fi fost ucisi in cadrul unor ritualuri religioase.

Cadavrele au fost descoperite in Pachacamac, o localitate situata la 30 de kilometri de capitala Lima. Osemintele erau asezate intr-o camera ovala, ingropate in cerc, iar capetele copiilor erau orientate catre mormantul vechi de 1.000 de ani.

Pe langa ramasitele copiilor au mai fost gasite 70 de schelete si mumii asezate in pozitie fetala. Acestea apartin unor femei si barbati de varste diferite si langa ele au fost gasite si vase de ceramica, schelete de caini si porcusori de Guineea, dar si masti de lemn pictate.

Arheologii cred ca persoanele care au fost ingropate acolo au fost ucise in timpul unor ritualuri sau au murit din cauze naturale. Cateva dintre trupurile descoperite in Pachacamac au suferit leziuni fizice mortale, precum cel al unui copil al carui craniu fusese crapat.

Foto: Daily Mail

Corpul unei femei obeze a provocat un incendiu la un crematoriu din Austria... Vesti bune: Sfarsitul lumii va veni abia in anul 4000!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x