Antena Căutare

In numele lui Allah! Un musulman a mers pe jos 5.700 kilometri pana la Mecca

Din dorinta de a-si arata iubirea fata de Allah, un musulman din Bosnia-Hertegovina, a mers pe jos 5.700 de kilometri, pana la Mecca, orasul sfant al islamului.

Senad Hadzic, un musulman bosniac in varsta de 47 de ani, si-a pornit pelerinajul in decembrie 2011. Dupa ce a traversat sapte tari si a mers mai bine de 5.700 de kilometri, Hadzic a ajuns, sambata, la Mecca, pentru a se ruga alaturi de milioanele de pelerini.

"Am ajuns la Mecca sambata. Nu sunt obosit. Au fost cele mai frumoase zile din viata mea. Le voi oferi ciocolata copiilor", a declarat pelerinul.

Senad Hadzic a mers pe jos timp de 314 zile, timp in care a traversat Bosnia-Hertegovina, Serbia, Bulgaria, Turcia, Siria si Iordania. Cu un rucsac de 20 de kilograme in spate, a mers prin desert, canicula sau ger. Noaptea, se caza la localnici sau la hotel, primind donatii de la bosniaci.

"Ii multumesc lui Allah ca m-a ajutat sa ajung la Mecca inainte de hagialac (marele pelerinaj care incepe la 25 octombrie). Am mers in numele lui Allah, al islamului, al Bosniei-Hertegovina, al rudelor si al surorii mele", scria Hadzic pe contul sau de Facebook.

Hadzic ar fi ajuns mai repede la Mecca, insa a trebuit sa petreaca doua luni la frontiera dintre Iordania si Arabia Saudita pentru a primi viza. Aici, a fost invitat de onoare al Casei Regale saudite.

Un om de afaceri impresionat de gestul pelerinului s-a oferit sa-i plateasca biletul de avion pentru intoarcerea in Bosnia-Hertegovina.

FOTO: Facebook

Superman si-a dat demisia de la Daily Planet, dezamagit de starea presei!... Primele fotografii de razboi au implinit 151 de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x