Antena Căutare

Un nou loc de pelerinaj pentru credincioși. Copacul făcător de minuni din România

O legendă veche de zeci de ani a transformat un pom dintr-o localitate prahoveană într-un loc de pelerinaj. Dudul, căci este un dud, este în permanenţă plin de icoane, cruci şi acatiste atârnate de oameni

O legendă veche de zeci de ani a transformat un pom dintr-o localitate prahoveană într-un loc de pelerinaj. Dudul, căci este un dud, este în permanenţă plin de icoane, cruci şi acatiste atârnate de oameni.

Povestea spune că un bărbat rătăcit noaptea pe câmp a fost salvat după ce s-a adăpostit lângă pom. Recunoscător, localnicul a pus o icoană pe copac, iar de atunci, sute de oameni i-au urmat exemplul. Cu aceeaşi speranţă, zeci de credincioşi se închină zilnic în faţa bătrânului pomului. Unii agaţă de trunchiul copacului icoane, alţii acatiste şi cruci.

Credincioşii bat zeci de kilometri ca să ajungă la noul loc de pelerinaj din Prahova. Legenda spune că dudul a salvat de la moarte un bărbat rătăcit în zonă. Arborele ar fi scos un zgomot puternic, iar sălbăticiunile s-au speriat şi au fugit de lângă pradă. În semn de mulţumire, omul a atârnat acolo o icoană. Prima.

Aşa am pomenit din bătrâni că dudul ăla apăra lumea. Că acolo se omora lume, bagabonţi din ăia, tâlhari din ăia, te omora în drum, acolo. S-au furat mirese, câte şi mai câte. Şi dudul ăla de când s-a pus nu s-au mai întâmplat accidente multe.

Pomul este protejat acum de către localnici. Nimeni nu îndrăzneşte să rupă măcar o frunză din el, mai ales după ce, spun tot legendele zonei, un bărbat ar fi incercat să-l taie şi a căzut secerat lângă el.

Metoda cea mai eficientă. Cum poți scoate un inel blocat pe deget!... 23 aprilie 1616. Cervantes și Shakespeare decedează, în aceeași zi, la distanță de 1.714 km. Miguel, mort acasă, William...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x