Antena Căutare

Un nou "sfârșit al lumii" se apropie? Un fenomen RAR va avea loc pe 15 aprilie

Eclipsa totala de Luna ce va avea loc pe 15 aprilie, adică săptămâna viitoare, va dura 1 ora, 17 minute si 48 de secunde, ea facand parte din seria de eclipse denumita "tetrada", potrivit International Business Times.

Un nou "sfârșit al lumii" se apropie? Un fenomen RAR va avea loc pe 15 aprilie
| antena3.ro

Eclipsa totală de Lună ce va avea loc pe 15 aprilie va dură 1 oră, 17 minute și 48 de secunde, ea făcând parte din seria de eclipse denumită "tetradă", potrivit Internațional Business Times.

Toate aceste patru eclipse de Luna vor fi vizibile parțial sau total de pe teritoriul Statelor Unite, potrivit expertului NASA, Fred Espenak. Fenomenul "Lunii sângerii" a devenit de importantă religioasă, deoarece el se petrece în același timp cu principalele sărbători religioase evreiești.

Astfel, eclipsele din acest an, din 15 aprilie și 8 octombrie (dar și cele din 2015) coincid cu Paștele evreiesc și cu Sărbătoarea Cortului, potrivit obiectiv.info.

De aceea, evenimentul este asociat cu o profeție din cartea Genezei și din Biblia evreiască. "Soarele se va cufundă în întuneric și Luna va deveni sângerie, înainte de marea și teribilă zi a venirii Domnului", se scrie în Biblia evreiască.

Eclipsele Lunii au fost asociate cu evenimente importante din istorie, spre exemplu cu eclipsă de Luna apărută înainte de căderea Constantinopolului în anul 1453.

Sursa: antena3.ro

Galerie FOTO: Copiii şi câinii fac un cuplu de nădejde! Cele mai tari şi emoţionante imagini de pe internet... Galerie FOTO de acum 120 ani! Primele imagini de la construirea Tower Bridge, "Mândria Londrei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x