Antena Căutare

Un roman a gasit 27 de mil. de lire italiene intr-o masina de spalat veche

Un roman care lucreaza la o firma de reciclare din Castelfranco, Italia, a descoperit intr-o masina de spalat veche nu mai putin de 27 de milioane de lire italiene, adica aproximativ 14.000 de euro, a anuntat Oggi Treviso.

Muncitorul roman a vazut ca din masina au inceput sa cada bancnote, asa ca a scotocit prin ea pana a recuperat toti banii ascunsi acolo: 27 de milioane de lire italiene. Romanul n-a spus nimic despre descoperire si intr-un moment in care nu-l observa nimeni a luat banii si i-a dus acasa.

Cum insa lira italiana nu mai este in circulatie din 2002, cand Italia a trecut la euro, singura modalitate de a profita de banii gasiti era sa mearga la Banca Nationala pentru a-i preschimba.

Dar cand s-a prezentat la filiala din Treviso a Bancii Nationale italiene a trebuit sa faca fata la nenumarate intrebari privind provenienta banilor, astfel ca la un moment dat a spus adevarul despre "comoara" din masina de spalat.

Banii nu au mai fost preschimbati, asa cum spera muncitorul, ci au fost "blocati" de Banca Italiei care, conform procedurilor, a inaintat banii autoritatilor locale din localitate in care s-a facut descoperirea. Banii sunt acum la primaria din Castelfranco.

Din cate s-a putut afla, masina de spalat a sosit la centrul de reciclare din zona Gorizia. Una din ipotezele plauzibile este ca proprietarul sau proprietara a ascuns de-a lungul vietii bani in masina si ca a murit fara sa mai apuce sa anunte unde se afla "comoara".

Lira a fost moneda oficiala a Italiei intre 1861 si 2002. Intre 1999 si 2002, perioada de tranzitie la euro, lira a functionat ca subunitate nationala a monedei europene.

Sursa: Jurnalul National

Foto: governmentrico.wordpress.com

Papa a binecuvantat Facebook, Twitter si Youtube... VIDEO! Un drogat a sarit din masina politiei in mers...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x