Antena Căutare

Un român a inventat husa care încarcă telefonul mobil. Nu veți mai avea nevoie de încărcător: cât costă!

Un tânăr inginer din Hunedoara, Răzvan Mărcuș, a creat husa care încarcă telefonul mobil cu energie regenerabilă. Practic, nu vom mai avea grija că telefonul nostru se descarcă. Deocamdată nu se știe când va apărea pe piață, deși termenul ar fi până la finalul anului.

Un tânăr inginer din Hunedoara, Răzvan Mărcuș, a creat husa care încarcă telefonul mobil cu energie regenerabilă. Practic, nu vom mai avea grija că telefonul nostru se descarcă. Deocamdată nu se știe când va apărea pe piață, deși termenul ar fi până la finalul anului.

Dispozitivul a fost inventat de Husa tocmai a primit medalia de aur la ediția din acest an a Salonului internațional de Inventincă de la Iași.

”Husa funcționează cu ajutorul unui microgenerator, montat în husă, și încarcă bateria telefonului prin regenerarea energiei eliberate de temperatură, lumină, sunet sau chiar de semnalele GSM, GPS sau Wi-Fi”, scrie greatnews.ro.

Proiectul a început în urmă cu peste patru ani, iar inventatorul a investit peste 15.000 de euro în dezvoltarea husei. Husa este de plastic și va fi disponibilă pentru o gamă largă de telefoane. Prețul unei huse va fi de aproximativ 150 de euro.

„Practic, autonomia telefonului mobil devine de 100%”, a explicat Mărcuș. Tânărul vrea să producă circa șase milioane de huse.

O femeie și-a spionat soțul pe Facebook, dar nu se aștepta să afle așa ceva! Ce secret șocant ascundea bărbatul?... Credincioșii au rămas înmărmuriți! Un OZN, prezent în picturile dintr-o biserică din Sighișoara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x