Un schelet de allosaurus, considerat "bunicul" lui T-Rex, în licitaţie la Paris

Un schelet rar de allosaurus, vechi de 150 de milioane de ani, considerat de paleontologi drept "bunicul" legendarului T-Rex, va fi scos la licitaţie la Paris, pe 13 octombrie, a anunţat luni Hotel Drouot, potrivit AFP.

Un schelet de allosaurus, considerat "bunicul" lui T-Rex, în licitaţie la Paris

Această vânzare, care ar trebui să-i intereseze pe colecţionarii internaţionali, va avea loc la o săptămână după cea a unui schelet T-Rex de 67 de milioane de ani organizată de Christie's, la New York, pe 6 octombrie.

Christie's se aşteaptă la un record, peste estimarea fixată la 8 milioane de dolari (6,8 milioane de euro).

Lung de aproape 10 metri şi înalt de 3,5 metri, allosaurusul vândut la Paris de casa Binoche et Giquello, este estimat între 1 şi 1,2 milioane de euro.

"Este cel mai mare din această specie cunoscut până astăzi. Proprietatea unui paleontolog, acest specimen descoperit în 2016 în Wyoming, nu a fost încă scos pe piaţă. Un singur schelet de allosaurus este comporabil: cel conservat la Muzeul american de istorie naturală din New York care măsoară 9,7 metri lungime", a precizat Hotel Drouot.

Anul trecut, mai mulţi dinozauri puşi în vânzare la Paris nu şi-au găsit cumpărători, preţurile rezervate nefiind atinse, în special pentru patru specimene din Jurasic şi din Cretacicul superior care au fost estimate de la 700.000 la 900.000 de euro, între care un ornitholestes, unul dintre cei mai agili şi mai feroce.

Sursa: News.ro

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri