Antena Căutare

Un tablou abandonat ani de zile intr-o ferma, creatie de 125 de milioane de euro a lui da Vinci

Un tablou care a stat agatat pe peretii unei case dintr-un sat scotian timp de mai multi ani s-a dovedit a fi o capodopera a lui Leonardo da Vinci in valoare de 125 de milioane de euro, informeaza Daily Mail.

Proprietara unei ferme din Scotia, unde se afla pictura cu pricina, a decis la un moment dat sa renoveze. Pentru ca nu ii dadea nicio importanta tabloului, acesta nu a fost acoperit si a fost stropit cu vopsea. Pictura a scapat si de cateva tentative ale proprietarei de a o arunca la gunoi. Problemele financiare au facut insa ca Fiona McLaren sa incerce sa o vanda si sa apeleze la un expert in arta.

Acesta a ramas mut de uimire cand a vazut tabloul care infatiseaza o femeie imbratisand un copil. Harry Robertson, directorul unei case de licitatii din Scotia crede ca este vorba despre o creatie a lui Leonardo da Vinci.

Tabloul care ar putea valora 125 de milioane de euro a fost dus la Londra pentru teste suplimentare, iar rezultatele analizei expertilor vor fi anuntate anul viitor.

Foto: Daily Mail

Imaginile anului! Cum alimenteaza congolezii avioanele?... Cum sa NU te "invartesti" in trafic!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x