Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Un trio controversat: Prima casatorie in trei - doua femei si un barbat - a fost oficializata in Brazilia!

Cat de departe poate fi dusa ideea de casatorie? In Brazilia, un barbat si doua femei au reusit sa isi oficializeze relatia, cu ajutorul unui notar. Bineinteles, acest trio nu a scapat de controverse.

Trei indragostiti din statul brazilian Sao Polo si-au pus pirostriile... impreuna. Un notar public, Claudia do Nascimento Domingues, a oficializat relatia, sustinand ca barbatului si celor doua femei ar trebui sa li se acorde drepturi familiale. Cei trei, care nu doresc sa comunice cu presa, traiesc impreuna de trei ani de zile, dar au si un cont comun in banca, potrivit BBC. Un lucru nu este inca cert: daca uniunea va fi acceptata de institutiile statului.

"Noi vedem ca fiind adevarate doar lucrurile care exista. Nu inventam nimic. Dincolo de bine si de rau, nu mai conteaza, deoarece ideea de familie din trecut nu mai coincide cu cea de astazi", a spus Claudia do Nascimento Domingues, citata de BBC. Insa avocata Beatriz Taveres da Silva contrazice spusele notarului, gasind situatia ca fiind "imorala si absurda". "Este ceva complet inacceptabil, care incalca valorile societatii braziliene", a afirmat avocata.

O incalcare a libertatii?

Dincolo de "valorile" unei societati, exista totusi si o limita pe care ar trebui sa o respectam. Limita nu inseamna ca o casatorie ar trebui sa includa doar un anumit numar de persoane, ba din contra. Omul este liber sa isi aleaga stilul de viata, atata timp cat toate partile sunt de acord. Ciudat este ca aceasta situatie a starnit mai mult controverse in lumea occidentala, decat ar face-o vreodata situatia din lumea araba traditionala.

In Algeria, de exemplu, o tara care se vrea a fi "liberalista", barbatii au inca dreptul de a avea patru sotii. Ca vor, ca nu vor, femeile trebuie sa se supuna. "Multe casatorii au trei oameni implicati. Doar ca nu legal. Casnicia este ciudata. Guvernul nu ar trebui sa dicteze in aceasta privinta, deoarece asta va insemna, automat, o incalcare a libertatii individuale", a explicat Jean Hannah Edelstein, redactor The Guardian.

Poate daca oamenii ar trai fara sa se ascunda si s-ar casatori "simultan", lucrurile ar sta altfel in aceasta lume. Insa dorinta de monogamie este atat de mare, incat multi sunt de parere ca aceasta functioneaza. Insa cateva statistici din 2011 arata o realitate cruda pentru sustinatorii relatiilor monogame: aproximativ 60% dintre cuplurile casatorite din SUA (o tara care, contrar asteptarilor, este foarte religioasa) au fost infidele, iar 3% dintre copii au fost nascuti in urma amorurilor infidele, conform truthaboutdeception.com.

Voi ce credeti? Ar trebui sau nu legalizata casatoria dintre cei trei brazilieni?

Foto: smh.com.au

Recomandari